-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 24

Gastrolių į Rusiją nevyks ir Kauno kamerinis teatras

Kauno kamerinis teatras atšaukė planuotą kelionę į tarptautinį festivalį Rusijoje, rašo „Kauno diena“.
Kauno kamerinis teatras
Kauno kamerinis teatras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Dar penktadienį teatro meno vadovas Aleksandras Rubinovas patvirtino festivalio „Susitikimai Rusijoje„ paskelbtą žinią, kad Jono Vaitkaus vadovaujamam Lietuvos rusų teatrui atsisakius dalyvauti forume, Lietuvai forume atstovaus kauniečiai. Festivalyje ketinta rodyti monospektaklį „Koba“, sukurtą pagal rašytojo Edvardo Radzinskio apysaką.

Paviešinus šią žinią, savaitgalį Kauno kamerinio teatro meno vadovas išplatino viešą pranešimą apie pasikeitusius planus.

„Niekada nepalaikydami imperinės Rusijos politikos, prezidento V.Putino veiksmų, manėme, kad turime kovoti, diskutuoti teatro kalba, juolab kad spektaklis E.Radzinskio „Koba„ aštriai byloja apie stalinizmo siaubą. Nuoširdžiai tikėjome, kad galime išsakyti savo pilietinę poziciją scenoje. Deja, politiniai įvykiai rutuliojasi nepaprastai greitai ir grėsmingai. Supratome, kad mūsų nuvykimas šiomis dienomis į festivalį Sankt Peterburge gali būti panaudotas piktam. Nenorime tapti politinių manipuliacijų įrankiu, dviprasmiškų traktavimų objektu. Nenorime skaldyti Lietuvos kultūros žmonių pozicijos. Todėl Kauno kamerinis teatras į festivalį „Susitikimai Rusijoje“. Belieka tik apgailestauti, kad kai „dunda patrankos“ – mūzos turi nutilti“, – sprendimą atsisakyti kelionės aiškino A.Rubinovas.

Kovo viduryje Lietuvos rusų dramos teatro vadovui Jonui Vaitkui viešu laišku sukritikavus Kremlių atvirai palaikančius Rusijos kultūros veikėjus, Rusijos ambasada atšaukė teatro kelionę į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius