-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 04

Geležinis žmogus

„Iksmenai: pradžia. Ernis“ („X-Men Origins: Wolverine“) JAV, 2009 m., 110 min. Režisierius Gavinas Hoodas. Vaidina: H.Jackmanas, L.Schreiberis, D.Hustonas. Įvertinimas 2/4
„Iksmenai: pradžia. Ernis“
„Iksmenai: pradžia. Ernis“ / Ištrauka iš kino filmo
Temos: 1 Recenzija

Siužetas ir kontekstas

Žmoniją puola kiaulių gripas, o komercinį kiną – serializacijos virusas. Labiausiai melžiamų karvių vaidmenyje Holivude – kino komiksai ir jų herojai keistuoliai. Vienas šios mutantų galerijos personažas – Iksmenas Ernis susilaukė savo filmo. Tai „Iksmenų“ priešistorė, kurioje sužinosite, iš kur atsirado šis vyrukas ir kaip jis įsigijo savo neatšimpančius adamantijaus metalo nagučius. Loganas (H.Jackmanas) yra mielas ir taikus vyrukas. Jis ramiai darbuotųsi medienos versle ir niekam nerodytų savo neeilinių sugebėjimų. Deja, jo broliukas, kardadantis Viktoras (L.Schreiberis) visai kitoks. Jis ištikimai tarnauja slaptos karinės programos bosui nevidonui ir jam pasiseka jaunesnįjį brolį paversti tikru žvėrimi. Tačiau ar šiems antžmogiams pavyks išsaugoti savo broliškus santykius ir ištrūkti iš kariškių jiems rengiamo pragaro?

Reziumė

Abu premjeriniai šios savaitės filmai sukurti, griežtai laikantis žanrų taisyklių, tačiau be įkvėpimo ir be malonių netikėtumų. „Iksmenai: pradžia. Ernis“ gimė ant gerokai padevėto fantastinio kino komikso kurpaliaus. Ingredientus jūs jau puikiai žinote: vieniškas kilnus herojus ir jo žemiška mylimoji; namelis prerijose ir keletas laimės akimirkų; negailestingi, beveik išprotėję kariškiai; moralės dilemos; finalinė dvikova su neįveikiamu supermutantu. Be abejo, tarpus tarp dialogų, šiepiant dantis arba lyriškai kalbantis užpildo bėgimas ir gaudymas (malūnsparniai, motociklai), daug pirotechnikos ir dvikovų vaizdingose vietose. Netgi ant atominės jėgainės aušintuvo. Bet didžiausias šio filmo minusas – mes žinome, kaip viskas baigsis, nes jo finalas yra „Iksmenų“ pradžia. Sveiki atvykę, mutantų globėjau profesoriau Ksavjerai! Dabar žodis suteikiamas jums.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius