Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 01

Geriausi metų filmai

Britų „Times“ išrinko, jų manymu, labiausiai 2008-aisiais žiūrėtus ir daugiausia pinigų atnešusius filmus. Penkiasdešimtuke vyrauja daugelis filmų, kurie buvo rodyti ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir Lietuvoje.
Aktorius Heathas Ledgeris filme „Tamsos riteris“.
Scena iš filmo „Tamsos riteris“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiųjų dešimtuke atsidūrė tie filmai, kuriuose žiūrovai galėjo išvysti savo jau pamėgtus herojus, bet ir tie, kuriuos lydėjo su filmu ar jame vaidinusiais aktoriais susiję istorijos.

Dešimtoje vietoje, pagal „Times“, yra filmas „Melo pinklės“. „Gladiatoriaus“ režisieriaus Ridley Scotto filmas su „Gladiatoriaus“ žvaigžde Russellu Crowe. Drama pasakoja apie CŽV agento, kurį vaidina Leonardo di Caprio, atskleistą teroristų planą ir įvairias pinkles, į kurias jis pakliūva. Filmas paremtas romanu.

Devintoje vietoje atsidūrė „Star Trek XI“ („Žvaigždžių takas XI“). Kaip ir ankstesnės filmo dalys, ši mokslinės fantastikos istorija vyksta kosmose. Tai tarsi pirmojo filmo priešistorė, pasakojanti, kaip susiformavo pagrindinė istorijos komanda.

Aštunta vieta atiteko filmui, sukurtam pagal populiarų animacinį japonų to paties pavadinimo serialą ir komiksus „Speed Racer“. Pagrindinis herojus Speedas Raceris yra puikus lenktynininkas, kurio idealas yra žuvęs vyresnysis brolis. Lenktyniniko tėvas sukonstravo jam ypatingą automobilį „Mach 5“, su kuriuo jis ketina laimėti svarbiausias lenktynes, tačiau konkurentai taip lengvai pasiduoti neketina. Filmą kūrė „Matricos“ trilogijos autoriai.

Septintoje vietoje – komedija su Willu Smithu „Hankokas“. Čia aktorius vaidina nusikaltimus narpliojantį ir ypatingų galių turintį herojų, kuris pridaro tiek problemų, kiek jų išnarplioja.

Šeštoje vietoje atsidūrė drama „Sweeney Todd“. Pragariškas Flytstryto kirpėjas, kurį vaidina Johnny Deppas ir jo pagalbininkė Helena Bohnham Carter kartu pasirodo istorijoje apie kirpėją ir kepėją, kurie sukurpia šiurpų verslo ir keršto planą, pasibaigiantį toli gražu ne taip, kaip buvo planuota.

Penktą vietą užėmė atgimęs ekranuose po keliasdešimties metų pertraukos garsusis Indiana Johnesas. Filme „Indiana Johnesas ir krištolinės kaukolės karalystė“ žiūrovai turėjo progą išvysti ne tik seniai matytus herojus, bet ir naujus veidus“. Kūrėjai tikina, kad ši istorija bus paskutinis herojaus pašėlęs nuotykis.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė „Geležinis žmogus“ – dar viena komiksų interpretacija apie kaukėtą geležinį tiesos ieškotoją, tačiau ne tokį tobulą kaip kiti jo „kolegos“ ir dėl to vertą ketvirtos vietos.

Trečia vieta džiaugiasi dar vienas bondiados filmas „Bondas 22: Paguodos kvantas“. Nors kritikų ir žiūrovų nuomonės yra labai skirtingos, niekas nepaneigs, jog tai yra vienas iš filmų, kuriuos žiūrovai renkasi vien dėl vardo ir ilgametės šlovės.

Antroje vietoje – taip pat žiūrovų jau pamėgti herojai. Naujausias filmas apie jaunąjį burtininką ir jo draugus „Harry Potter ir negrynakraujis princas“ neabejotinai yra vienas iš labiausiai lauktų metų filmų.

Lygiai tiek pat lauktas kaip ir nauja istorijos apie žmogų šikšnosparnį Betmeną dalis „Tamsos riteris“. Tačiau šį kartą filmas tapo ypatingai laukiamas ne dėl skaidančio herojaus naujų nuotykių, o dėl liūdnos istorijos, susijusios su šiame filme vaidinusiu Heathu Leadgeriu. Depresija sirgęs ir perdozavęs vaistų bei alkoholio aktorius mirė taip ir nesulaukęs filmo premjeros. Tačiau kritikai neabejoja – tai buvo geriausias ir įspūdingiausias jauno aktoriaus vaidmuo, už kurį, galbūt, jis gaus Oskarą. Gaila, tik po mirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius