-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 06 29

Istoriniame ispanų filme „Tyla sniege“ – Lietuvos vaizdai ir lietuvių aktoriai

Garsus ispanų režisierius ir prodiuseris Gerardo Herrero praėjusių metų pradžioje Lietuvoje ir Ispanijoje, Alikantėje, kūrė naujausią savo darbą, filmą „Tyla sniege“ (isp. „Silencio en la nieve“). Jau nuo kito penktadienio, liepos 6 dienos, mūsų šalies žiūrovai galės išvysti istorinį ispanų filmą, kuriame kvapą gniauš Lietuvos kraštovaizdis ir sužibės jauni lietuvių aktoriai.
Filmas „Tyla sniege“
Filmas „Tyla sniege“ / Kadras iš filmo

Pirminis G.Herrero filmo pavadinimas buvo „Kraujas sniege“, tačiau vėliau nutarta jį sušvelninti. Šio istorinio trilerio veiksmas rutuliojasi Antrojo pasaulinio karo metais. Filmas buvo sukurtas pagal ispanų rašytojo Ignacio del Valle romaną „Keistų imperatorių laikas“ (angl. „El tiempo de los emperadores extranos“), kurį didžiajam ekranui pritaikė žymus Argentinos režisierius ir scenaristas Nicolasas Saadas.

G.Herrero pasaulyje labiau žinomas kaip prodiuseris – jo prodiusuotas 2009-ųjų filmas „Paslaptis jų akyse“ (isp. „El Secreto De Sus Ojos“) buvo įvertintas „Oskaru“ kaip geriausias užsienio filmas. Ispanas yra dirbęs tiek su garsiausiais savo tėvynainiais, tiek su pripažintais tarptautiniais kūrėjais, tokiais kaip Francisas Fordas Coppola ar Juanas Jose Campanella. Filmą „Tyla sniege“ ispanai kūrė bendradarbiaudami su Lietuvos kino studija.

Pagrindinius vaidmenis šioje kino juostoje atlieka Ispanijoje itin garsūs aktoriai Juanas Diego Botto ir Carmelo Gomezas. Filme pasirodo nemažai jaunosios kartos lietuvių aktorių: Gabrielė Malinauskaitė vaidina svarbiausią filmo moterišką vaidmenį – pagrindinio herojaus Arturo mylimąją rusaitę Zirą, mažasis Arturo draugas – berniukas Aleksandras, kurį vaidina Deividas Balinskis. Martynas Vaidotas ir Darius Petrovskis vaidina ispanų belaisvius, o svarbiausi vokiečių kariuomenės kareiviai yra Jokūbas Bateika, Paulius Markevičius ir Vytautas Gasiliūnas.

„Tyla sniege“ keturias savaites buvo filmuojama įvairiose Lietuvos vietose – gamtoje, dvaruose ir Pažaislio vienuolyne, kur filmavimo grupei teko kęsti stingdantį 25 laipsnių šaltį.

Filmo veiksmas vyksta 1943-ųjų žiemą Rusijos fronte. Ispanijos kariuomenės Mėlynosios divizijos batalionas aptinka užšalusį ežerą, iš kurio kyšo tik suledėjusios žirgų galvos, o jų kūnus sukaustė įšalas. Ant vieno iš šalčiu numarintų gyvulių – ispanų kareivio lavonas. Jam perskrosta gerklė, o ant peties išpjaustyti žodžiai: „Atsargiai, Dievas tave stebi“. Divizijos vadas paveda šio nusikaltimo tyrimą eiliniam Arturo Andrade, buvusiam policijos inspektoriui ir prasideda kaltųjų paieškos ir daugybės mįslių aiškinimasis...

VIDEO: Silencio en la nieve - Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius