Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

J.Bardemas: „Biutiful“ yra sunkiausia, kas nutiko mano gyvenime (video)

“Tai yra pats sunkiausias vaidmuo, kurį man yra tekę kada nors vaidinti ir, tikiu, sunkiausias, kurį teks dar kada nors suvaidinti ateityje“, – prisipažįsta iš rolių filmuose „Viki Kristina Barselona“, „Šioje šalyje nėra vietos senukams“, „Valgyk melskis mylėk“ žinomas, o nuo vasario 11 dienos Lietuvos kino teatruose itin jausmingoje dramoje „Biutiful“ pasirodysiantis Javieras Bardemas.
Filmo kadras
Filmo kadras / „ACME Film“ archyvas

Beje, šią savaitę paaiškėjo, jog už šį vaidmenį ispanas šiemet pretenduoja gauti Oskarą kaip geriausias dramos aktorius..

Oskaro laureatas (vieną statulėlę jis jau pelnė už pasirodymą filme „Šioje šalyje nėra vietos senukams“) vaidina besiruošiantį mirti gatvės vyruką Uksbalį, kuris stengiasi griebtis paskutinio šiaudo ir užtikrinti kuo geresnę ateitį dviems su juo po skyrybų su žmona likusiems vaikams.

„Tai tikrai ne tas atvejis, kada prieš kamerą pasakai scenarijuje surašytas eilutes ir ramus grįžti į viešbučio lovą. Tai labai asmeniška kelionė – tu atiduodi visą save vaidmeniui, o po to meldiesi, kad kuo greičiau iš jo „išsikapstytum“, – sako aktorius.

J. Bardemas teigia vos perskaitęs scenarijų suprato, koks sudėtingas vaidmuo jo laukia: „Kai gauni tokią medžiagą, žinai, kad pateksi į abejonių ir baimių vandenyną. Tau norisi vaidmenį atlikti nepriekaištingai, teisingai. Todėl tiesiog imi ir kuriam laikui iš tiesų tampi tuo gatvės blogiečiu, bandančiu paskutinėmis gyvenimo dienomis išgelbėti pasaulį.“

Beje, šis kino genijaus Alejandro Gonzalez Inarritu (“Babelis”, “21 gramas”) filmas pretenduoja į dar vieną Oskarą – geriausio užsienio filmo kategorijoje. Apdovanojimai vyks vasario 27 dieną „Kodak“ centre, Holivude.

Dramą „Biutiful“ apie itin jautrų vienišo, pasimetusio ir besiruošiančio mirti žmogaus kelią į susitaikymą bei atleidimą kino teatruose galėsite pamatyti jau nuo vasario 11 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius