Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 05

Jauniausiai minutės filmo kūrėjai – vaiduoklio sveikinimas (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“ įvyko vienos minutės fiesta, kai susirinkę žiūrovai išvydo beveik valandos trukmės konkursinę programą, kelis mobiliuoju telefonu filmuotus filmus ir nekonkursinės programos kino minutes. Trumpų filmų festivalio „Pravda 1 minutė“ vakarą vainikavo jaunųjų kino kūrėjų apdovanojimai, kuriuose vieną iš aštuonių nominacijų mažiausiai festivalio dalyvei įteikė užsimaskavęs vaiduoklis.
Trumpų filmų festivalio „Pravda 1 minutė“ apdovanojimai
Trumpų filmų festivalio „Pravda 1 minutė“ apdovanojimai / Alvydo Opulskio nuotr.
Temos: 1 Premjera

Drąsiausių, išradingiausių ir novatoriškiausiųjų prizai šiemet išdalinti net trims animaciniams filmams. Simonos Kazėnaitės filmą „Planet“, pasakojantį apie šiuolaikinės visuomenės ydas, jau netrukus pamatys televizijos kanalo TV6 žiūrovai. Ten pat žiūrovai išvys ir Dignos Dimbelytės minutę „Mano slapyvardis – mėnulis“, parodantį kaip avis persikūnija į mėnulį,

Žvaigždės krenta tam, kad jas pasiektume“, – atsiimdama apdovanojimą savo filmo mintį žiūrovams persakė laureatė.

Taip pat televizija parodys dinamišką Evaldo Arlausko kūrinį „Smėlio žmogus“, kuris, anot žurnalo „Pravda“ vyriausiojo redaktoriaus Kristupo Saboliaus, buvo komisijos nario aktoriaus Dainiaus Gavenonio favoritas.

Festivalio žiuri šiemet nusprendė palaikyti ir senąsias kino tradicijas. Už nebylų kino maniera sukurtą filmą „Kas pietums?“ apdovanotas jo autorius Žygimantas Amelynas.

Nominaciją „Už kūrybinę pradžią“ buvo apdovanota turbūt jauniausia festivalio dalyvė septynmetė Smiltė Jankauskaitė. Mergaitė filme vaikiškai naiviais ir įkyriais klausimais terorizavo tėtį, kol jam trūko kantrybė. Mažajai kino kūrėjai dovanas įteikė tikrų tikriausiai vaiduoklis iš „ŠMC parduotuvės“.

Netikėčiausio filmo apdovanojimą šiemet pelnė Simono Koiros animacinė komedija „Talentas“. Tai žiūrovų salę prajuokinęs filmas apie tai, kaip sukurti vienos minutės filmą. Pašiepęs kūrybines kančias Simonas iš kino salės išvažiavo nauju dviračiu.

Jau kelis metus iš eilės be apdovanojimo neapsiėjo ir ne kartą už geriausios vienos minutės filmą apdovanotas autorius Tadas Vidmantas. Jo filmas „Žmogus be veido“ įvertintas kaip geriausia trumpa istorija.

Svarbiausias festivalio „Pravda 1 minutė“ apdovanojimas „Grand Prix“ atiteko animatoriui Antanui Skučui. Net 4 darbai pateko į konkursinę festivalio programą ir visi pretendavo į pergalę. Komisija nusprendė apdovanoti visą atsiųstų autoriaus darbų „ciklą“, labiausiai pažymėdama mistišką ir lietuvių liaudies mitais paremtą filmą „Raganos burtai“.

Trumpiausių filmų festivalį „Pravda 1 minutė“, kuriame šiemet taip pat sukurtos atskiros mobiliuoju telefonu kurtų filmų ir kino profesionalų nekonkursinė filmų programos, galima išvysti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose nuo kovo 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius