Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 22

Jauniausiam „Lošėjo“ aktoriui vaidmenį užtikrino šuoliai į vandenį

Svarbus vaidmuo filme „Lošėjas“ teko jau aštuonerius metus laisvalaikį baseine leidžiančiam Lukui Keršiui. Keturiolikmetis moksleivis iš Vilniaus (filmavimų metu jam buvo dvylika metų) filme suvaidino Poviliuką, greitosios pagalbos gydytojos Ievos (aktorė Oona Mekas) sūnų.
Lukas Keršys
Lukas Keršys / Filmo kadras

Į filmavimo aikštelę Luką atvedė šuoliai į vandenį – būtent tokios patirties reikalavo jam numatytas vaidmuo, o jaunąjį aktorių atrinko pats režisierius Ignas Jonynas. Pasak Luko mamos Dovilės Keršienės, padėjo ankščiau lankytos dramos būrelio pamokos, taip pat tai, kad Lukas yra artistiškas ir linkęs bendrauti.

Filmo kadras/Oona Mekas Lukas Keršys
Filmo kadras/Oona Mekas Lukas Keršys

Filmavimų metu Luką lydėjusi mama papasakojo apie sunkiausią ir tuo pačiu įspūdingiausią filmavimų dieną. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre buvo filmuojama nemaža masinė scena, kurioje Luko personažas turėjo kristi į vandenį nuo trijų metrų aukščio tramplino. Su keblumais susidūrė ne tiek pats šuolininkas, kiek specialiųjų efektų specialistai. Prieš kritimą veikėjui iš nosies turėjo pradėti bėgti kraujas, o įprastinės priemonės šioje situacijoje netiko. Tokiais atvejais naudojamos dirbtinio kraujo kapsulės krentant į vandenį iš nemažo aukščio galėjo būti pavojingos, todėl norint išgauti reikiamą efektą teko imtis kitų priemonių. Be to, masinėje scenoje dalyvavo daug vaikų ir sinchronizuoti viską buvo išties nelengva, tad šis filmavimas pareikalavo daugiausia jėgų.  

Filmo kadras/Lukas Keršys
Filmo kadras/Lukas Keršys

„Lošėją“ jaunasis aktorius su šeima jau matė „Kino pavasario“ metu. Šuolininko į vandenį mama pasakojo, kad apie norą vaidinti ateityje sūnus daug nekalba, nors pats Lukas pripažįsta, kad vaidinti tikrai norėtų.

VIDEO: „Lošėjo“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius