Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21

Juozas Budraitis grįžta į kino ekranus trumpametražiame filme „Niekada nežinai“

Penktadienį tarptautinis festivalis „Kino pavasaris“ pakvies žiūrovus į Giedriaus Tamoševičiaus trumpametražio filmo „Niekada nežinai“ premjerą. Kartu su dar keturiais trumpametražiais filmais „Niekada nežinai“ bus pristatomas programoje „Lietuvių filmai. Trumpos istorijos“.
Kadras iš filmo „Niekada nežinai“
Kadras iš filmo „Niekada nežinai“

Filmas „Niekada nežinai“ pasakoja apie garbaus amžiaus rašytoją (aktorius Juozas Budraitis). Jam besiruošiant į tolimą kelionę, kurios metu bus filmuojamas šio rašytojo novele paremtas filmas, vyriškis sulaukia netikėto skambučio. Skambučio, kuris pakeičia kasdienę jo ramybę – netikėtai prisistato jo duktė (aktorė Virginija Kuklytė), apie kurią jis iki šiol nieko nežinojo.

Pasak režisieriaus, jam šiame filme svarbi žmogaus lemtis, kaip ir kodėl praeityje nutikę įvykiai, poelgiai nulemia dabartį. "Niekas nevyksta šiaip sau - niekada nežinai, kokios pasekmės "apsireikš" netrukus, pačiais netikėčiausiais momentais, su visomis pasekmėmis. Ypač, kai gyvenimas būna nusistovėjęs ir idiliškai rūgtelėjęs. Kai ta praeitis betarpiškai veikia žmogų, ima radikaliai keisti dabartį – gyvenimą ir mirtį. Ar tai likimas?  O jei praeitis apsireiškia dukros, apie kurią nė nenumanyta, pavidalu? Taip nutinka mano filmo personažui - visuomenėje pripažintam, senyvo amžiaus rašytojui.“- teigia Giedrius Tamoševičius.

Šis režisieriaus Giedriaus Tamoševičiaus darbas kurtas pagal rašytojos Danutės Kalinauskaitės novelę „Niekada žinai“. Už to paties pavadinimo apsakymų ir novelių knygą 2009 metais prozininkė D.Kalinauskaitė pelnė Lietuvos rašytojų sąjungos premiją.

Režisierius pasakoja, kad jam šis filmas taip pat reikšmingas ir dėl darbo su žinomais Lietuvoje aktoriais. „Esu laimingas turėjęs galimybę dirbti su legenda laikomu aktoriumi Juozu Budraičiu bei jaunosios aktorių kartos talentinga atstove Virginija Kuklyte, kuri 2012 metais laimėjo Kultūros ministerijos įsteigtą jaunojo menininko debiuto premiją. Tai išties neįkainojama patirtis, ko gero, bet kuriam režisieriui.“

Šis režisieriaus Giedriaus Tamoševičiaus darbas kurtas pagal rašytojos Danutės Kalinauskaitės novelę „Niekada žinai“. Už to paties pavadinimo apsakymų ir novelių knygą 2009 metais prozininkė D.Kalinauskaitė pelnė Lietuvos rašytojų sąjungos premiją.

Filmas festivalyje „Kino pavasaris“ dalyvauja Geriausio studentiško filmo konkurse, kurio žiuri komisija yra žinomi Lietuvos kino ir TV profesionalai – režisierė Kristina Buožytė, scenaristas ir filosofas Kristupas Sabolius ir TV laidų kūrėjas Rytis Zemkauskas.

Filmas bus rodomas 19-ame Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“ kovo 21, 24, 28 ir balandžio 1 dienomis Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius