-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 11

Filme „Plastikas“ – pamokos, kas būna, kai nesaugote savo mokėjimo kortelės

Su savo mokėjimo kortele elkitės taip, lyg tai būtų grynieji pinigai – nepalikite jos visiems matomoje ar lengvai prieinamoje vietoje, nedemonstruokite ir nesigirkite, kiek ar kokias skirtingas mokėjimo korteles turite, kiek pinigų jose yra. Saugokite ir niekam neatskleiskite savo mokėjimo kortelės numerio. Visuomet pasirašykite ant naujos kortelės ir tuojau pat sunaikinkite senąją. Neleiskite parduotuvių ar restoranų, kavinių personalui išeiti su jūsų kortele – atsiskaitinėkite čia pat, jums ir jiems matant. Visuomet informuokite savo banką, jei pasikeitė jūsų adresas tam, kad kortelės nekeliautų senuoju ir nepatektų tiems, kam nėra skirtos.
Kadras iš filmo „Plastikas“
Kadras iš filmo „Plastikas“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Tokių ir panašių patarimų apstu ne tik finansinių įstaigų ar e. parduotuvių interneto svetainėse. Jų galima rasti net interneto enciklopedijose. Tačiau net ir tokių paprastų patarimų dalis kortelių savininkų nesilaiko arba mano, kad jiems mokėjimo kortelės ar jos duomenų vagystė negresia. Tačiau tai netiesa.

Apie tai, kas gali nutikti neapdairiai ir nerūpestingai naudojantis savo mokėjimo kortele, pasakojama pagal tikrą istoriją sukurtame filme „Plastikas“ (angl. „Plastic“) – Lietuvos kino teatruose jis pradedamas rodyti jau šį penktadienį, liepos 11 dieną. Filmo kūrėjai žiūrovams siunčia vieną vienintelę žinutę – saugok savo plastiką ir labai vaizdžiai parodo, kas atsitinka, jei elgiamasi priešingai.

„Plastikas“ – tai keturių Anglijoje gyvenančių ir į kredito kortelių sukčių gaują susibūrusių studentų istorija. Vaikinai nėra godūs ir už svetimus pinigus tik karts nuo karto nusiperka naujausią telefoną ar kokį kitą elektroninį daikčiuką, prašmatnius džinsus ar papuošalų. Tačiau vienas neatsargus žingsnis jaunųjų vagišių gyvenimą apverčia aukštyn kojom ir priverčia juos suktis taip, kad iš jų pasimokyti galėtų net pats Oušeno vienuoliktukas.

Filmo „Plastikas“ anonsą žiūrėkite čia:

VIDEO: PLASTIKAS / Plastic (kinuose nuo liepos 11 d.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius