-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 10

Kino kodas: „12 vilties valandų“ – miško pasakos suaugusiems

Šiuolaikinės raudonkepuraitės yra savarankiškos, moka apsiginti ir nebijo naktį miške aplankyti net žudiko maniako. Tiesa, tam turi būti labai rimta priežastis.
Amanda Seyfried trileryje „12 vilties valandų“
Amanda Seyfried trileryje „12 vilties valandų“ / Kadras iš filmo

Blondinė Džilė (akt. A.Seyfried) įsitikinusi, kad jos seserį pagrobė tas pats nusikaltėlis, nuo kurio anksčiau jai vos ne vos pavyko pasprukti. Deja, policininkai tuo netiki. Niekas nerado duobės, kurioje Džilė tvirtina buvusi įkalinta. Niekas nesurado kitų dingusių merginų. Be to, ją gydė psichiatrinėje ligoninėje. Tačiau ryžtingoji ilgaplaukė didžiaakė nusprendžia pati atlikti savo tyrimą. Reikia skubėti, nes jeigu sesė iš tiesų atsidūrė duobėje miške, ji neilgai liks gyva.

Išvados

Miškas – viena svarbiausių įvairių nusikaltimų bei tamsiųjų gaivalų siautėjimo vieta. Tokią tradiciją nuosekliai kuria ne tik pasakų, bet ir šiuolaikinio kino kūrėjai. Tai patvirtindamas, nuo holivudinio konvejerio nuriedėjo dar vienas standartinis, pagal žinomą šabloną susuktas trileris apie maniaką, persekiojantį merginas. Kartais miške kartu su nelaimėmis nutinka įtaigūs filmai. Tokie, kaip psichologinis trileris „Bučiuoti merginas“ su Morganu Freemanu ir Ashley Judd. Bet tai daugiau išimtis, negu taisyklė.

Šįkart standartinis scenarijus nesuteikė Amandai Seyfried progos pademonstruoti visų savo sugebėjimų.

Juostoje „12 vilties valandų“ iš pažiūros viskas yra gerai. Scenarijus parašytas tvarkingai. Taip, kad Džilė nuosekliai, sparčiai, rasdama svarbius įkalčius, judėtų tikslo link. Gal ir nieko tokio, juk tai filmas. Nenuobodu, bet pernelyg sklandu ir todėl istorija neįstrigs jūsų atmintyje. Netgi pats maniakas, degantis keršto troškimu, nevykęs ir silpnokas fiziškai. Bet tai atspindi šiuolaikines visuomenės tendencijas – savarankiškos moterys ir sutrikę vyrai. Tokių keistų apžėlusių individų mergina savo kelyje sutiks ne vieną.

Filmo dėmesio centras ir pagrindinė žvaigždė – aktorė Amanda Seyfried, puikiai suvaidinusi psichologiniame trileryje „Chloja“. Šįkart standartinis scenarijus nesuteikė jai progos pademonstruoti visų savo sugebėjimų.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„12 vilties valandų“ (Gone) JAV, 2012  m., 95 min.
Režisierius Heitoras Dhalia.
Vaidina: Amanda Seyfried, Danielis Sunjata, Jennifer Carpenter ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: GONE Trailer 2012 - Official [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius