Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Kino kodas: „Guliverio kelionės“

Putlus vyrukas be didelių siekių, vardu Lemiuelis Guliveris (J.Blackas), išnešioja paštą vieno Niujorko laikraščio redakcijoje ir vargo nemato. Jam labai patinka kelionių skyriaus redaktorė Darsė (A.Peet), bet jis nedrįsta net pakviesti merginos į pasimatymą.
Jackas Blackas
Jackas Blackas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kelionės Recenzija

Pagaliau po dešimties metų, sukaupęs drąsos likučius, Lemiuelis pasisiūlo Darsei parašyti kelionių reportažą ir išsiunčiamas į Bermudus. Deja, ten jo laivelis pakliūva į baisią audrą ir nerūpestingas reporteris atsiduria… fantastinėje šalyje Liliputijoje (t.y. tarp nykštukų). Va čia ir prasideda tikri rūpesčiai. Guliveriui tenka gelbėti šalį nuo užkariautojų, ieškoti kelio atgal ir netgi padėti princesei Merei (E.Blunt) išvengti nelaimingos santuokos.

Reziumė

Literatūros klasikai nuolat sulaukia kinematografininkų dėmesio, kuriems chroniškai trūksta originalių idėjų. Šįkart eilė atėjo XVII–XVIII a. britų rašytojui Jonathanui Swiftui. Jo nemirtinga satyra po scenaristo apdorojimo pavirto gan banalia, fantastine nuotykių komedija apie meilę, pasiaukojimą ir didvyriškumą. Filmas visų pirma skirtas vaikams, neskaičiusiems tikrųjų „Guliverio kelionių“. Yra čia ir nelabai laiminga princesė (mergaitėms), ir savadarbis transformeris (berniukams). Tačiau suaugusiems taipogi gali patikti vienas kitas satyrinis motyvas. Pavyzdžiui, spartus mažos konservatyvios šalies užnuodijimas amerikietiška popkultūra – guliverizacija. Pradedant prašmatniais spektakliais „Žvaigždžių karų“ arba „Titaniko“ temomis ir baigiant reklaminių skelbimų bei neono reklamų potvyniu Liliputijos gatvėse. Gal tai ir tiesa: žmonės (ypač maži) noriai tampa reklamos aukomis ir perka naujo, nebūtinai geresnio, gyvenimo viziją. Ypač jeigu tai siūlo Didvyris, pasižymintis prastu skoniu. Tai skatina susimąstyti. Ypač prieš rinkimus.

Faktai ir vertinimas

Apie ką mes čia: „Guliverio kelionės“ (Gulliver‘s Travels) JAV, 2011 m., 90 min.
Režisierius Robas Lettermanas.
Vaidina: Jackas Blackas, Emily Blunt, Amanda Peet.
Įvertinimas 2/4

 

 
VIDEO: Gulliver's Travels - English Trailer | HQ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius