-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 06

Kino kodas: „Karatė vaikis“

Prieš ketvirtį amžiaus ekranuose pirmą kartą pasirodęs Mažasis Karatistas su savo Geruoju Mokytoju šiemet perfilmuotas naujajai kartai. „Karatė vaikis“ – gan įtaigi psichologinė drama.
Aktoriaus Willo Smitho sūnus Jadenas už vaidmenį filme „Karatė vaikis“ sulaukė gerų atsiliepimų
Aktoriaus Willo Smitho sūnus Jadenas už vaidmenį filme „Karatė vaikis“ sulaukė gerų atsiliepimų. / Kadas iš filmo

Paauglys Dre Parkeris (J.Smithas) su motina (T.P.Henson) iš Detroito persikelia gyventi į Kinijos sostinę Pekiną. Jau vien tai yra didelis stresas berniukui. Negana to, jis iš karto atsiduria aršių vietos paauglių akiratyje, kurių lyderis yra Čengas, puikiai valdantis kojas ir kitas galūnes. Keletą kartų gerai aptalžytas, Dre tiesiog nebežino, ką daryti.

Nejaugi jo gyvenimas virs kančia? Laimė, namo, kuriame berniukas gyvena su motina, santechnikas ponas Hanas (J.Chanas) pasirodo esąs puikus karatė meistras. Jis ima globoti Dre ir netgi pradeda jį treniruoti lemtingam susirėmimui. Tai bus žūtbūtinė kova. Nuo jos priklausys Dre ateitis naujame pasaulyje.

Reziumė

Dramoje „Karatė vaikis“ nebūdingą sau vaidmenį sukūrė J.Chanas. Jam sėkmingai pritaria jaunasis Willo Smitho sūnus. Atrodo, iš jo išaugs geras aktorius. Ši rami, lėtokai besivystanti, bet įtraukianti istorija pasakoja apie aklimatizaciją ir pritapimo prie svetimos aplinkos sunkumus. Ir apie pirmąją meilę. Bet visų pirma tai filmas apie pagyvenusio vyriškio ir paauglio draugystę, iš lėto besiformuojančią įspūdingų Pekino istorinių paminklų (pvz., Uždraustojo miesto) fone.

Iš esmės ponas Hanas pavaduoja Dre tėvą. Treniruodamas jis kartu auklėja berniuką, įdiegia jam esminius gyvenimo principus. Papildomas privalumas – žiūrovai kartu su Dre susipažįsta su Kinijos kultūra, architektūra ir kasdieniniu sostinės gyvenimu. Medituojant kartu su filmo autoriais, žiūrovams siūloma susimąstyti apie tai, kad kiekvienas (šiek tiek padedant ir likimui ar fortūnai) gali būti savo likimo kalvis.

Faktai

„Karatė vaikis“ („The Karate Kid“) JAV, 2010 m., 130 min.
Režisierius Haraldas Swartas.
Vaidina: Jadenas Smithas, Jackie Chanas, Taraji P.Henson.
ĮVERTINIMAS 3/4
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius