Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 16

Kino kodas. „Nevaldoma grėsmė“

Štai taip prasideda katastrofos (ypač kine): nerūpestingas ar išsiblaškęs Darbuotojas padaro kvailą klaidą. Prasideda grandininė reakcija.
„Nevaldomoje grėsmėje“ vaidmenis sukūrė D.Washingtonas ir Ch.Pine’as
„Nevaldomoje grėsmėje“ vaidmenis sukūrė D.Washingtonas ir Ch.Pine’as / Kadras iš filmo

Sumanus tiesioginis jo Vadovas pasiūlo geriausią išeitį iš susidariusios padėties, bet Didesnis Viršininkas nepaklauso. Kai paaiškėja ši antroji klaida, procesą sustabdyti jau per vėlu. Proga praleista. Laimė, visiškai atsitiktinai netoli bręstančios katastrofos vietos atsiduria į pensiją beveik išleistas Veteranas su žaliu Naujoku.

Jiedu, nekreipdami dėmesio į viršininkų draudimus ir pavojų gyvybėms, ryžtasi gelbėti situaciją savais metodais ir, aišku, pasirodo esą teisūs. Plojimai, bučiniai ir paaukštinimas darbe. Aktorių pavardės tokiame filme nėra svarbios.

Išvados

Režisieriaus Tony Scotto pavardė garantuoja, kad mūsų laukia įtemptas ir triukšmingas trileris. Labai dinamiškas, kas būdinga šio patyrusio vilko veiksmo filmams (prieš tai mūsų kinuose svečiavosi kitas panašus, tik su kriminaliniu kvapeliu trileris ant bėgių „Metro užgrobimas“). Kas dar? It pašėlusios kamanės skraidantys gelbėtojų sraigtasparniai. Teisingos kalbų ir veiksmo proporcijos. Esminius veiksmo etapus akcentuojantis garso takelis.

Tvarkingai paskirstyti vaidmenys garsiems arba perspektyviems aktoriams. Pakanka pamatyti jų veidus, kad kaipmat taptų akivaizdu, kurie personažai bus teisūs, o kurie diskvalifikuoti. Iš esmės tai vadovėlinis pavyzdys, kaip reikia kurti trilerį su nekontroliuojama technika (traukinys, lėktuvas, autobusas, naftos gręžinys, virtuvės kombainas ir pan.). Noriu pasakyti, kad meninių ar režisūrinių siurprizų nebus, bet įtampos pakaks. Į dreziną, ponai! Balnokim plieno žirgus!

Faktai

„Nevaldoma grėsmė“ („Unstoppable“) JAV, 2010 m., 105 min.

Režisierius Tony Scottas.

Vaidina: Denzelis Washingtonas, Chrisas Pine’as, Rosario Dawson.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius