2012 04 12

Kino kodas: „Titanų įniršis“ – dievų ir pusdievių šou

Kol komiksų pasaulio supermenai, vadinami Keršytojais (kapitonas Amerika, Halkas, Geležinis žmogus ir kiti), laukia savo eilės, t.y. kino premjeros, į didžiuosius ekranus erdvine forma grįžta nerimstančios mitologinės būtybės.
„Titanų įniršis“
„Titanų įniršis“ / Kadras iš filmo

Dzeuso sūnus Persėjas (akt. S.Worthingtonas) atsisakė dieviškų privilegijų ir liko žemėje kultivuoti žvejybą su savo sūnumi. Deja, ne taip lengva antikos laikais ramiai nugyventi amžių. Tarp Dzeuso (akt. L.Neesonas) ir jo brolio Hado (akt. R.Fiennesas) seniai brendęs konfliktas ima grėsti globalia katastrofa.

Hadas nori paleisti laisvėn jų tėvuką Kroną, įkalintą Žemės gelmėse. Kas jam iš to, nelabai aišku, bet Dzeusas pakliūva į bėdą ir pusdieviui Persėjui teks griebtis ginklo, ieškoti pagalbininkų ir pamėginti atkurti status quo. Žodžiu, paduok sesule spindinčią antgamtiškų galių ietį, teks priešą kirsti.

Išvados

Komiksų mėgėjai, jūsų dėmesio tikisi iš kompiuterinių žaidimų, mitų ir kino gimęs hibridas. Gausiai išpuoštas labai kokybiškais vaizdo efektais. Ypač dievų trijulės gimdytojas Kronas atrodo akinančiai, nes drėbtas ne iš kokio nors molio, bet iš liepsnojančios lavos! Jeigu jums to pakaks, eikite su Dievu, nebūtinai antikos. Man gi visuomet norisi pamatyti kokią nors intriguojančią  istoriją, susitapatinti su herojais, suprasti jų motyvus, dramas ir poelgius. Filme „Titanų įniršis“ to nėra.

Ir šiaip tie dievai – kažkokie pavargę senoliai susivėlusiomis barzdomis. Neturi jie visagalių auros.

Viena vertus, vis sunkiau patikėti, kad S.Worthingtonas („Avataras“) sugeba vaidinti. Kita bėda – įsijausti nepadeda nemotyvuoti kai kurių personažų poelgiai. Ypač keistai elgiasi ponas Hadas (R.Fiennesas) – tai jis nekenčia savo brolio Dzeuso, tai vėl stoja jo pusėn. Ir šiaip tie dievai – kažkokie pavargę senoliai susivėlusiomis barzdomis. Neturi jie visagalių auros.

Gal kažką ir praleidau tarp griūvančių Pragaro konstrukcijų bei kalavijais besišvaistančių demonų, bet istorijos čia tiesiog nėra. Tik antikos dievų, pusdievių ir pabaisų (tokių, kaip chimeros) rinkinukas. Tiesa, vienas įsimintinas personažas yra – šiek tiek nukvakęs kalvis Hefaistas (puikus britų aktorius Billas Nighy), kuris, deja, neilgam mus pradžiugina. Bet numirė ne visi didvyriai, tad laukite tęsinio.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Titanų įniršis“ (Wrath of the Titans) JAV, 2012  m., 100 min.
Režusierius Jonathanas Liebesmanas.
Vaidina: Samas Worthingtonas, Rosamund Pike, Liamas Neesonas, Ralphas Fiennesas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: WRATH OF THE TITANS Trailer 2012 - Official [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius