Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 25

Kino kodas: „Veidrodėli, veidrodėli… Snieguolės istorija“ – pavogtos vestuvės

Piktoji Karalienė (akt. J.Roberts), kažkada nudaigojusi Karalių, jo dukrą Snieguolę (akt. L.Coillins) izoliavo nuo visuomenės. Karalienė graži, ką jai nuolat tvirtina veidrodėlis. Tačiau karalystėje – finansų krizė. O čia kaip tyčia po ranka pasitaiko jaunas ir perspektyvus Princas (akt. A.Hammeris) iš turtingo Valensijos krašto.
Lily Collins filme „Veidrodėli, veidrodėli… Snieguolės istorija“
Lily Collins filme „Veidrodėli, veidrodėli… Snieguolės istorija“ / Kadras iš filmo

Reiktų tik princą suvilioti, bet vyrukas,  o varge, jau pamilo Princesę. Ne paslaptis, kad myriop pasmerkta Snieguolė su vešliais antakiais (tarsi pasiskolintais iš Leonido Brežnevo) būtų sušalusi ar šiaip pražuvusi ne itin gūdžiame miške, bet ji sutinka nykštukų banditų šutvę. Jų vadas kažkodėl žemaičiuoja, nors veiksmas vyksta aiškiai ne Žemaitijoje, o karalystėje už jūrų marių, kur stovi pilis su slaviško (indiško?) stiliaus svogūniškais kupolais. Žodžiu, Snieguolei teks kardu pakovoti dėl savo laimės ir karalystės ateities, nes laisvų ir demokratiškų rinkimų ne tik Rusijoje nėra ko tikėtis.

Išvados

Jeigu norite paganyti akis, šis filmas jums. Jo autorius – itin dekoratyvaus kino kūrėjas Tarsemas Singhas yra kilęs iš Indijos. Todėl nenustebkite, kad finale su pasakiškai laiminga pabaiga visi personažai sušoks pergalės ir geros nuotaikos sužadinimo šokį.

Elementų labai daug ir filmo kadras atrodo perkrautas, o žiūrėti nuobodu. Net slibinas labiau primena Brisių su sparnais.

Kostiumus sukūrė japonų kilmės menininkė, pelniusi „Oskarą” už savo darbą filme „F. F. Kopolos Drakula”. Kai kurie elementai (pvz. sargybinių šalmai) atrodo atkeliavę tiesiai iš ten. Ir tai yra pagrindinis šio keisto, nei vaikams, nei suaugusiems (na, gal mergaitėms) skirto filmo privalumas. Režisierius mėgsta spalvas, gražias dekoracijas, bet nelabai sugeba kūrybiškai perkelti istorijas į ekraną.

Jam nesiseka sukurti dramą arba bent jau įtampą. Todėl seanso metu krenta į akis, kad elementų yra labai daug ir kadras atrodo perkrautas, o žiūrėti nuobodu. Net slibinas labiau primena Brisių su sparnais. Bandyta modernizuoti iki skausmo žinomą istoriją, bet pritrūko įkvėpimo, talento, o gal krislelio beprotybės, kurią tikrai turi tą patį savaitgalį startavusio filmo „Namas girios glūdumoj” kūrėjai.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Veidrodėli, veidrodėli… Snieguolės istorija“ (Mirror, Mirror) JAV, 2012  m., 105 min.
Režisierius Tarsemas Singhas
Vaidina: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammeris ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Mirror Mirror Trailer 2 Official 2012 [HD] - Lily Collins, Julia Roberts



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius