Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Kino komedijų festivalis priešinsis „Kill Kubil“ tragikomedijai

Spalio 14–23 dienomis Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kino teatrų žiūrovus šypsotis, o galbūt – net kvatotis pakvies „Viasat“ kino komedijų festivalis, šiemet tikrinsiantis tautiečių humoro jausmą septyniais pilnametražiais filmais, trumpo metro filmų programa ir specialiomis komandos „Dar pažiūrėsim“ naktimis.
„Viasat“ kino komedijų festivalio pristatymas
„Viasat“ kino komedijų festivalio pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Komedija

„Pastaruosius dvejus metus lietuviai pro langą stebi baisią tragikomediją, kuri vadinasi „Kill Kubil“. Kai prasidės šildymo sezonas ir mes būsime susinervinę dėl išaugusių kainų, kai liūdesio ir nerimo ženklai pradės lįsti į galvą – pats geriausias laikas komedijų festivaliui!“ – pristatydamas jau antrus metus rengiamą komedijų šventę šmaikštavo Mindaugas Stasiulis.

Šiais metais kino komedijų festivalyje bus parodytos trys prancūzų, dvi – britų, viena bulgarų ir viena amerikiečių komedija.

„Pernai metais pastebėjome, kad lietuviams nepriimtinas Artimųjų Rytų, Azijos humoras, todėl šiemet pavyko surinkti daug gerų, mums suprantamo humoro filmų, kurie jau yra įvertinti užsienyje ir laimėję įvairių prizų“, – džiaugėsi festivalio organizatorius Algirdas Ramaška.

Prancūzų humoro mylėtojai išvys šių metų Kanų kino festivalio laureato Mathieu Amalric filmą „Gastrolės“, kuris buvo įvertintas už geriausią režisūrą.

„Ši kelio komedija pasakoja apie striptizo šokėjas, kurios keliaudamos nori pasiekti Paryžių. Jų šokiai ir įspūdingos formos tikrai nepaliks žiūrovų abejingų“, – tikino festivalio organizatorius.

Kino ekranuose pasirodys ir tautiečių mylimo filmo „Amelija iš Monmartro“ režisieriaus naujas darbas „Mikmakai“, kurį Jeanas Pierre'as brandino savyje penkerius metus. Praėjusiais metais šis filmas sulaukė daugiausia žiūrovų Prancūzijoje.

Trečiasis prancūzų filmas „Širdžių daužytojas“ pasakos apie porelę, užsiimančią keistu verslu – už tam tikrą mokestį jie išskiria poras. Yra tik viena išimtis – jie nežlugdo laimingų porų santykių...

„Britų humoras – Lietuvos publikai puikiai tinkantis ir patinkantis: tiek juodas, tiek juodesnis. Todėl žiūrovams parodysime ir dvi britų kino juostas, – pasakojo A.Ramaška. – Filmas „Pataikyk kulką į mane“ – tikrai bus vienas festivalio favoritų, per kurį, tikiu, žiūrovai ne tik juoksis, bet ir kvatos. Ten išvysime daug britų žvaigždžių ir gerą, greitą, intensyvų humorą.“

Kino juosta „Tamara Driu“ pasakos apie nepatrauklią provincijos merginą, kuri iš Londono grįš su pakoreguota nosimi „ir dar šiuo bei tuo“. Tapusi patraukli, ji sužadina miestelio fantazijas ir įkvepia vietinius rašytojus. Filmas šiais metais pristatytas nekonkursinėje Kanų kino festivalio programoje.

Lietuvos žiūrovams itin artimas turėtų pasirodyti bulgarų filmas „Misija Londonas“.

„Bulgarai nebijo pasijuokti iš savęs, todėl filme puikiai atskleidžiamas Rytų europiečių mentalitetas“, – filmą gyrė festivalio atstovė spaudai Rita Stanelytė.

Tuo tarpu amerikiečių kino juosta „Miestas saloje“ – linksma, jautri, sentimentali komedija apie vieną šeimą, kurioje įprasta meluoti vienas kitam. Filmą prodiusavo ir jame vaidina garsusis Andy Garcia.

„Komedijų mėgėjams siūlysime ir geriausių paskutinio dešimtmečio trumpo metro filmų programą, kurią sudarys dešimties šalių filmai. Lietuviai galės išsirinkti, kurios šalies humoras jiems labiausiai patrauklus“, – aiškino festivalio vadovas.

Šiais metais komedijų festivalis susidraugavo su „Dar pažiūrėsim“ kūrybine grupe, todėl šie aktoriai ne tik prisidės prie festivalio atidarymo ir uždarymo, bet ir pateiks siurprizą.

„Spalio 22 dieną Vilniuje ir Kaune įvyks „Dar pažiūrėsim“ kino naktis, kurioje žiūrovai galės pamatyti geriausių reklamų parodijas, o pagrindinė nakties dalis bus skirta jau sukurtoms ar dar kuriamoms žinomų kino filmų parodijoms, kurių per televiziją žiūrovai pamato tik nedidelę dalį“, – pikantišką desertą anonsavo A.Ramaška.

Kino komedijų festivalis Vilniuje vyks spalio 14–21 dienomis, 22 dieną persikels į Kauną, o 23 dieną lankysis Klaipėdoje. Bilietų kaina 12–14 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius