-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 27

„Kino pavasaris“ Leoso Caraxo retrospektyvą pristatys drauge su režisieriumi

Lapkričio 1 d., „Kino pavasaris“ kviečia į pirmąjį 20-ojo festivalio renginį. Drauge su filmu „Šventieji motorai“ ir jo režisieriumi Leosu Caraxu bus pristatyta jam skirta festivalio retrospektyva.
Kadras iš filmo „Šventieji motorai“
Kadras iš filmo „Šventieji motorai“ / Algirdo Rakausko nuotr.

Kultinis prancūzų filmų kūrėjas Leosas Caraxas yra vienas pirmųjų „Kino pavasario“ užsienio svečių. Čia jis lankėsi 1996 m., kuomet buvo rodomas jo filmas „Naujojo tilto meilužiai“.

„Pamenu, Kanuose papasakojus, kad „Kino pavasarį“ aplankė Leosas Caraxas, daugelis stebėjosi, kaip mums pavyko jį prisikviesti. Mat Prancūzijoje jau tuomet šis režisierius buvo labai populiarus ir kartu itin vengiantis žiniasklaidos bei viešumos“, – prisimena „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.

Algirdo Rakausko nuotr./Leos Carax Vilniuje 1996
Algirdo Rakausko nuotr./Leos Carax Vilniuje 1996

Apie retrospektyvą paskelbsiantis naujausias Leoso Caraxo filmas buvo nominuotas Kanų „Auksinei palmės šakelei“, devyniems „Cezariams“, apdovanotas ir rodytas daugelyje kino festivalių, o kai kurių kino kritikų vertinamas kaip geriausias 2012 m. ar net pastarojo penkmečio filmų.

„Šventųjų motorų“ veikėjas Oskaras keliauja iš vieno gyvenimo – į kitą. Jis senis, jaunuolis, samdomas žudikas, pramonės vadovas, elgeta, monstras, šeimos vyras... Atrodytų, vyras stačia galva neria vis į naują vaidmenį. Tačiau kur kameros, komanda, režisierius? Ponas Oskaras vienas, jį lydi tik limuzino vairuotoja, vežiojanti jį po Paryžių. Nei Oskarui, nei žiūrovui tampa nebeaišku, kur tikrasis jo gyvenimas?

Algirdo Rakausko nuotr./Kadras iš filmo „Šventieji motorai“
Algirdo Rakausko nuotr./Kadras iš filmo „Šventieji motorai“

Šį filmą Leosas Caraxas skyrė savo mirusiai žmonai – aktorei Jekaterinai Golubevai. Jos prototipą filme vaidina spalio 31 d. Lietuvoje koncertuosianti dainininkė Kylie Minogue.

Leoso Caraxo retrospektyvos pristatymas ir „Šventųjų motorų“ peržiūra vyks lapkričio 1 d., 18 val., kino teatre „Forum Cinemas Vingis“. Po filmo – pokalbis su režisieriumi. Bilietus į seansą galite įsigyti nuo spalio 28 d. Bilietų skaičius ribotas.

VIDEO: Filmo „Šventieji motorai“ video anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius