Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

„Kino pavasaris“ renka savanorius

Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ ieško entuziastingų, kūrybingų ir darbščių jaunuolių į festivalio savanorių komandą. Savanoriai kviečiami talkinti 16–ąjam festivaliui šių metų kovo 17–31 dienomis.
Kino festivalio „Kino pavasario“ savanoriai
Kino festivalio „Kino pavasario“ savanoriai / „Kino pavasario“ archyvo nuotrauka

„Kino pavasaris“ ieško išmanančių apie kiną žmonių, galinčių rašyti tekstus, mokančių fotografuoti, dirbti su technika arba atlikti paprastus dizaino darbus, mokančių užsienio kalbą ir galinčių bendrauti su svečiais, norinčių pagelbėti kasdieniuose festivalio darbuose, o laisvą minutėlę norinčių ir galinčių gyventi festivalio dvasia. Būti „Kino pavasario“ savanoriu – tai puiki proga dalyvauti didžiausiame kino renginyje Lietuvoje, pamatyt „Kino pavasario“ užkulisius, užmegzti naujų pažinčių ir, žinoma, pamatyti naujausius nepriklausomų kūrėjų iš Europos ir pasaulio kino filmus nemokamai.


Norintieji tapti festivalio savanoriu, turi užpildyti anketą festivalio tinklapyje ir praeiti atranką.
„Savanoriai yra festivalio veidas, tikrieji festivalio šeimininkai ir didžiausi festivalio pagalbininkai. Be jų „Kino pavasaris“, kaip ir bet kuris kitas tarptautinis festivalis, nebūtų toks veržlus ir gerai organizuotas“, – sako Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė. Pasak jos, per šešiolika festivalio gyvavimo metų, savanorių skaičius išaugo nuo dešimties iki 80 – būtent tiek savanorių renkama šiemet.


Tarp savanorių yra tokių, kurie gelbėja festivaliui jau ketvirtus metus iš eilės. 2010 metais iš 77 savanorių buvo 27 savanoriaujantys jau antrą ar trečią kartą. Yra ir tokių, kurie specialiai dėl festivalio grįžta iš užsienio ar imasi atostogų nuo pagrindinių darbų.


„Festivalis – tai gera patirtis ir patiems savanoriams bei tramplinas siekti savo tikslų ar net pradėti darbo karjerą. Pastebėti per festivalį, savanoriai buvo pakviesti į reguliarią festivalio komandą, išvyko stažuotis į užsienį ar gavo darbą žiniasklaidoje“, – savanorių sėkmės istorijas vardija festivalio direktorė.  
 

2011 metai – ES Tarybos sprendimu paskelbti savanorystės metais. Taip siekiama atkreipti dėmesį, kad savanorystė daro įtaką visuomeniškumui, žmogiškumui, integracijos plėtrai, bendravimui, altruizmo skatinimui. „Kino pavasaris“ su visa Europa prisidės prie savanorystės metų paminėjimo ir skirs ypatingą dėmesį festivalio savanoriams. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius