-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 12

Kino vakarai su Izolda: „Smagūs žaidimėliai“ – tai provokuojantis filmas apie mus“

Trečiadienį, 18:30 val. kino teatras „Pasaka“ toliau tęsia išskirtinius kino vakarus su kino kritike Izolda Keidošiūte. Šįkart prie didžiojo ekrano kviečiami žiaurių filmų gerbėjai. Iškilaus austrų režisieriaus Michael Haneke 1997-ųjų metų filmas „Smagūs žaidimėliai“ – provokuojantis žvilgsnis į šiandienos populiariąją kultūrą ir ją užtvindžiusį žiaurumą, kurį atskleisti padės filosofas doc. dr. Nerijus Milerius po seanso vyksiančioje diskusijoje.
Izolda Keidošiūtė
Izolda Keidošiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Juosta „Smagūs žaidimėliai“ 1997 metais buvo nominuota Kanų „Auksinei palmės šakelei“, o Čikagos tarptautiniame kino festivalyje Michael Heneke pripažintas geriausiu režisieriumi. Filmo siužetas kuriamas apie du jaunuolius, kurie laiko įkaitais idilišką šeimą, kraupiai ir perversiškai su jais žaisdami.

Kaip prieš seansą komentuoja N. Milerius, „Smagūs žaidimėliai“ – tai filmas apie smurtą. Tačiau tai filmas ne tik apie įsivaizduojamą smurtą kažkur Austrijoje, bet ir apie mus – smurtinių filmų žiūrovus. Haneke sukuria tokį filmą, kuris priverčia klausti – kodėl žiūrovai žiūri tokius filmus, ką juose mato, ko iš jų tikisi ir kodėl širsta ant režisieriaus tada, kai šis suardo įprastas smurtinių filmų peržiūros taisykles?“.

Tai filmas ne tik apie įsivaizduojamą smurtą kažkur Austrijoje, bet ir apie mus – smurtinių filmų žiūrovus.

Kino vakaro su Izolda metu bus analizuojama žiaurumo tema, kurią pati Izolda vadina „europietiškąja sąžine“, kuri gali labai negailestingais būdais atsiskleisti net tokiose išsivysčiusiose šalyse kaip Austrija. „Tai gali atsitikti kiekvienam iš mūsų,“ – teigia Izolda. Trečiadienį filmo „Smagūs žaidimėliai“ seanso metu bus rodoma originalioji filmo versija. 2007 metais režisierius, iš naujo režisuodamas tą patį filmą, pritaikė kalbinius niuansus, tačiau pridūrė, kad po dešimtmečio žiaurumo tema tapo tik aktualesnė.

Šio filmo peržiūra ir diskusija – tai antrasis kino vakaras su Izolda kino teatre „Pasaka“ šiame edukacijos sezone. Kiekvieną savaitę, trečiadieniais, susitikimai džiugins tiek primirštais, tiek naujais filmais ir įdomiais pašnekovais. Bilietus galima įsigyti kino teatro kasoje ir internetu www.tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius