Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 12

Lietuvių filmas vyksta į Holivudą

Jau dvyliktus metus skaičiuojantis „48 valandų kino projektas“ pirmą kartą vyko ir Lietuvoje. Amerikiečių organizuojamas kino konkursas skatina kino kūrėjus žaisti ir išbandyti save ekstremaliose laiko aplinkybėse.
Kadras iš filmo „Kelionė“
Kadras iš filmo „Kelionė“

Vilniuje užsiregistravo dalyvauti šešios kino kūrėjų komandos, kurios per dvi paras turėjo sugalvoti, nufilmuoti, sumontuoti trumpus vaidybinius filmus. Konkurso pradžioje kiekviena komanda burtų keliu traukė filmo žanrą bei visos gavo privalomą teksto eilutę, herojų bei rekvizito detalę, kurią buvo privaloma įkorporuoti į filmą.

Viena komanda neįveikė trumpo laiko limito, tačiau likusios varžėsi dėl „48 valandų kino projekto“ Vilniuje nugalėtojo vardo.

Geriausiu filmu buvo pripažintas „Mabrės komandos “ darbas „Kelionė“, jo režisierė Ramunė Rakauskaitė gavo apdovanojimą už geriausią režisūrą, filmas taip pat buvo apdovanotas už geriausią vaidybą (pagrindiniai aktoriai Rimantė Valiukaitė ir Ramūnas Cicėnas).

Šis filmas vyks į Holivudą dalyvauti festivalyje „Filmapalooza“ kartu su geriausiais visų dalyvaujančių projekte miestų filmais.

Prizus Vilniaus festivalyje taip pat pelnė Vaigintos Perkauskaitės, Lauros Kazbaraitės bei Renatos Domeikaitės vadovaujamos kino komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius