Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 28

Lietuvių režisierius Tamošaitis – vėl apdovanotas

Lietuvių režisierių Tomą Tamošaitį vėl pasiekė džiugi žinia iš tarptautinio festivalio. Ką tik grįžęs su pagrindiniu „Grand prix“ apdovanojimu trumpametražių filmų kategorijoje iš tarptautinio Liublino (Lenkija) kino festivalio „Rozstaje Europy“ (Europos kryžkelės), režisierius T. Tamošaitis už meninės dokumentikos filmą „Ispanų kalba suaugusiems“ apdovanotas pagrindiniu prizu kitame Poznanės (Lenkija) dokumentinio kino festivalyje „Tranzyt“.
Filmas „Ispanų kalba suaugusiems“
Filmas „Ispanų kalba suaugusiems“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Režisierius

Tarptautinė žiuri iš 58-ių festivalio konkurse dalyvavusių filmų favoritu pripažino ir pagrindinį festivalio prizą skyrė Tomo Tamošaičio meninės dokumentikos filmui „Ispanų kalba suaugusiems“. Filmas įvertintas už „kūrybingą, gilų ir drąsų skirtingų estetinių formų sujungimą į vientisą, išradingą filmo struktūrą, tuo pat metu subtiliai atskleidžiant filmo istoriją, bei už išskirtinį sugebėjimą išlikti diskretišku savo filmo herojams“.

Filmas pasakoja apie mažame Ispanijos miestelyje dirbančius emigrantus iš Senegalo, Maroko, Rumunijos, svajojančius ir tikinčius, kad Ispanijoje prasidės naujasis gyvenimas ir išsipildys jų „Europietiška svajonė“.

„Ispanų kalba suaugusiems“ – filmas, kurį jau yra matę Prancūzijos ARTE, Vokietijos ZDF, Suomijos YLE, Ispanijos TVC televizijos kanalų kino mylėtojai. Šis filmas – bendra lietuvių „Era Film“ ir ispanų „Evohe Films“ koprodukcija.

Jis dalyvavo „Liuksemburgas – Europos kulturos sostinė 2007“ kino programoje, tarptautiniame Huescos kino festivalyje (Ispanija), Glazgo tarptautiniame žmogaus teisių dokumentinio kino festivalyje „Documenta“ (Didžioji Britanija), Kijevo dokumentinio kino festivalyje „Docudays.ua“ (Ukraina), „Kino pavasaryje“ ir kituose festivaliuose. Filmo scenarijus dalyvavo prestižinėje jaunųjų Europos menininkų programoje „Pépinières européennes pour jeunes artistes the map“ Prancūzijoje ir nugalėjęs kelis tūkstančius scenarijų tapo laureatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius