Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 09

Marius Ivaškevičius kuria savo pirmąjį pilnametražį vaidybinį filmą

Režisierius Marius Ivaškevičius kuria savo pirmąjį pilnametražį vaidybinį filmą, darbiniu pavadinimu „Santa“.
Marius Ivaškevičius
Marius Ivaškevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai yra bendros Lietuvos ir Suomijos gamybos projektas, kurio prodiuseriai Asta Valčiukaitė ir Kęstutis Drazdauskas jau yra dirbę su M.Ivaškevičiumi prodiusuodami jo trumpametražius filmus „Tėve mūsų“ bei „Mano tėvas“. Scenarijų filmui „Santa“ parašė pats režisierius, teigiama pranešime spaudai.

Filmo „Santa“ veiksmas vyksta šių laikų Lietuvoje ir Suomijoje. Per Kalėdų atostogas lietuvė Inga su savo septynerių metų sūnumi Vincu atvyksta į Rovaniemį, miestelį Suomijos šiaurėje, aplankyti Kalėdų Senelio, kuriuo dirbantis Jussi įsimyli Ingą. Užsimezgęs romanas blaško įsimylėjėlius tarp Lietuvos ir Suomijos.

Pasak režisieriaus, filmo žanras – drama, tačiau jame gausu ir komedijos, ir romantikos elementų.

„Aikštelėje net juokavome, kad tos dalys, kurias filmuojame dabar – tai romantinė komedija, o tos, kurias reikės filmuoti poryt – ten jau rimta drama. Tiesa ta, kad šiame filme bus visko: ir smagaus juoko iš suomių bandymų mokytis lietuvių ir rusų kalbų, ir itin jaudinančių vietų stebint vaiko ir jį supančio pasaulio sąveiką“, – pranešime cituojamas filmo režisierius.

Filme pagrindinius vaidmenis kuria Suomijos aktorius Tommi Korpela, Sandra Daukšaitė-Petrulėnė bei kine debiutuojantis Ovidijus Petravičius.

Pirmas filmavimo etapas Lietuvoje jau baigtas. 2012 metų vasarį kūrybinė grupė išvyks į Suomiją, o baigiamieji darbai numatomi Lietuvoje vėlyvą pavasarį. Lietuvos kino teatruose filmas turėtų pasirodyti 2013 metų sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius