Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 30

Motinos dieną „Gala“ kino festivalis skleis kerinčią mistiką

Pirmajam gegužės sekmadieniui, kai tradiciškai šiluma, rūpesčiu ir staigmenomis, apgaubiamos mamos, nekomercinio kino festivalis „Gala“ sudarė specialų repertuarą, kurio pažiba – vaikišku polėkiu ir kerinčia mistika spinduliuojanti nuotykių pasaka visai šeimai.
Filmas „Padūkėliai iš Timpelbacho“
Filmas „Padūkėliai iš Timpelbacho“ / Kadras iš filmo
Temos: 2 Kinas Motinos diena

„Motinos diena – tai visų pirma graži šeimos šventė, kurią dera praleisti artimiausių žmonių apsuptyje ir, žinoma, veikiant ką nors įdomaus. Manome, jog prie gėlių bei sveikinimų puikiai derės ir gero kino seansas, papildomai suteiksiantis šiltų emocijų“, – sako „Gala“ festivalio direktorius Vaidas Stackevičius.

Ir suaugusius, ir vaikus „Gala“ kviečia į įspūdingos prancūzų fantastinės nuotykių pasakos „Padūkėliai iš Timpelbacho“ peržiūrą. Festivalio organizatorių teigimu, ši juosta savo išmone ir vizualiniu patrauklumu nei kiek nenusileidžia, o gal ir lenkia garsųjį „Harį Poterį“.

„Padūkėliuose iš Timpelbacho“ žiūrovai pamatys, kas nutinka, kai vaikai lieka vieni ir jų nevaržo suaugusieji. Juosta kupina emocijų – konfliktai, džiaugsmai, valdžios troškimas, nuodėmės, išdavystė, gerumas, pasiaukojimas, slėpimasis po kaukėmis, nuoširdumas – viskas, kaip ir suaugusių pasaulyje.

Režisieriui Nicolui Bary‘iui pavyko sukurti gyvą ir padūkusią istoriją, kurioje kunkuliuoja tikros žmogiškos aistros. Tačiau kartu juosta nėra pernelyg rimta, atvirkščiai – ji visų pirma patraukia vaikišku tyrumu, fantazija ir keista mistine atmosfera. Ne veltui už savo apipavidalinimą ir dailininko darbą juosta Prancūzijoje buvo nominuota Cezario apdovanojimui.

Trumpai, tačiau įsimintinai šioje pasakoje sužibės visame pasaulyje mylimas aktorius, prancūzų kino veidas ir pasididžiavimas, garsusis Gérardas Depardieu. „Padūkėliuose iš Timpelbacho“ jis įkūnijo kvaištelėjusį generolą, papuošusį ir taip patrauklių herojų nestokojantį filmą. Juosta bus rodoma gegužės 3 dieną, sekmadienį, 19 valandą sostinės kino centre „Forum Cinemas Vingis“.

Rimtesnių kino žanrų gerbėjai tą patį vakarą turės galimybę pažiūrėti italų sukurtą originalų pasakojimą apie mafiją ir pastangas priešintis blogiui, puoselėti meilę ir gėrį. Juostos „Saldu ir kartu“ kūrėjai išvengė nuvalkiotų klišių ir legendinę „Cosa Nostra“ vaizduoja neholivudiškai ir nebanaliai. Mafijos pasaulis čia atskleidžiamas per pagrindinio herojaus portretą, jo vidinius išgyvenimus ir patyrimus.

„Saldu ir kartu“ su ovacijomis buvo sutiktas Venecijos kino festivalyje, pretendavo į prestižinį „Auksinį liūtą“, o festivalio direktorius šią juostą pavadino geriausiu pastarųjų metų filmu apie mafiją. Ši juosta „Forum Cinemas Vingis“ bus demonstruojama 21 val.

Kiekvieno mėnesio pirmosiomis savaitėmis vykstantis nekomercinio kino festivalis „Gala“ gegužės 1-7 dienomis iš viso parodys penkis tituluotus filmus. Be nuotykių pasakos ir dramos apie mafiją, žiūrovai išvys prieštaringąją filipiniečių dramą „Serbis“, bendrą Rusijos ir Kazachtano darbą „Šamanė“ bei švedų dramą „Jei Dievas nori... fantazija tampa realybe“. „Gala“ kino seansai šeštadienį ir sekmadienį taip pat vyks Kaune ir Panevėžyje. Visos naujienos ir repertuaras skalbiami internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius