Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 11

Mutantų šou arba švirkštas Juodame lagamine

„Išrinktųjų medžioklė“ („Push“) JAV, 2009 m., 110 min. Režisierius Paulas McGuiganas. Vaidina: D.Fanning, Ch.Evansas, C.Belle. Įvertinimas 2/4
„Išrinktųjų medžioklė“
„Išrinktųjų medžioklė“ / Filmo kadras

Siužetas ir kontekstas

Homo sapiens evoliucija nesibaigė. Gali būti, jog ateities pasaulyje kai kurie žmonės įgis ypatingų sugebėjimų. Vieni iš jų gali atkurti įvykius, uostydami įvairius daiktus. Kiti mato ateitį, o patys pavojingiausi sugeba ją net keisti. Futuristinio trilerio „Išrinktųjų medžioklė“ herojus Nikas Gantas (C.Evansas) irgi ne iš kelmo spirtas. Jis minties galia judina daiktus. Irgi neblogai, bet Gantas vis tiek tampa žaisliuku tarpusavyje konkuruojančių priešiškų jėgų – JAV specialiųjų tarnybų ir kinų mafijos formuojamos tikrovės mūšio ir intrigų lauke. Niką nuo pražūties galbūt išgelbės tai, kad jis susipažįsta su paaugle mergaite Kese (D.Fanning), matančia ateitį ir tas nelabai malonias vizijas perkeliančia ant popieriaus. Nikui reikia kuo skubiau surasti savo buvusią mylimąją Kirą (C.Belle), kuri turi taip visiems reikalingą juodą lagaminėlį. Antraip jiedu su Kese mirs. Vaikinas iš pradžių skeptiškai vertina mergaitės istorijas, bet netrukus norom nenorom įsijungia į žūtbūtinę kovą.

Reziumė

Filmo autoriai iš karto įmeta žiūrovą į originalų ir spalvingą pasaulį, kurio žaidimo taisyklės suvokiamos ne iš karto. Tai intriguoja. Todėl logiška tikėtis, kad mes anksčiau ar vėliau suprasime, kas čia vyksta. Deja, bėgant laikui, siužeto chaosas tik didėja. Bendras įspūdis toks, kad režisierius nepasiekė savo tikslo – apstulbinti žiūrovą ir suteikti jam nekvailą malonumą, kadangi pasirinko per silpną partnerį – scenaristą. Filmas turi daug kozirių: gerus aktorius, įsimintiną garso takelį. Ne taip dažnai fantastinių pasaulių kūrėjams pavyksta nustebinti žiūrovus originalia atmosfera. Tačiau pabaigoje juosta virsta kažkokių kung fu stiliau pasispardymu ir antgamtinių jėgų demonstravimu. Subtilumą pakeičia kaskadinių triukų fejerverkai. O pati idėja apie tokį ateities pasaulį verta ypatingo dėmesio. Neabejotina, kad natūraliu būdu arba naudodami įvairius implantus, ateities žmonės įgis stulbinančių sugebėjimų. Ir, be abejo, ims jais piktnaudžiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius