Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Dėl sprogimų Rusijos poligone aižėja Lietuvos gyventojų namų sienos

Pasienyje su Kaliningrado sritimi gyvenantys šakiečiai ir vilkaviškiečiai jaučiasi tarsi būtų įsikūrę prie fronto linijos – beveik kasdien jie krūpčioja nuo kaimynų poligone drioksinčių sprogimų, rašo „Lietuvos žinios“.
Pratybose
Sprogimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kudirkos Naumiesčio seniūno Vinco Alfredo Puidos teigimu, sprogimų bangos iš Kaliningrado srities sklinda beveik nuolat, kai kuriomis dienomis - tiesiog viena po kitos.

„Kai tik kas nors ten drioksteli, mūsų miestelyje iškart pradeda grindys linguoti, langų stiklai ar indai sekcijose barškėti. Kai kurie gyventojai skundžiasi, kad jau aižėja namų sienos“, - pasakojo seniūnas.

Netoli valstybės sienos gyvenantis kybartietis Aurelijus Zorskis skundėsi, kad nuo rusų karių sprogdinimų ne tik ėmė aižėti jo gyvenamojo namo sienos, bet ir nuo fasado nukrito langų apdaila.

„Sunku nupasakoti, kas tuo metu vyksta. Reikia pamatyti. Jei būnu garaže, matau, kaip nuo sprogimo bangos garažo durys įsigaubia apie 10 centimetrų į vidų. Jei taip bus toliau, Kybartai bus sugriauti kaip karo metu“, - teigė A.Zorskis.

Kybartų seniūnas Audrius Balbierius patvirtino, kad ne tik iš A.Zorskio, bet ir kitų gyventojų sulaukė skundų dėl sprogdinimų.

„Vieno veranda atšoko nuo trobos, kito - durys susiklaipė, dar kiti patyrė kitokių nuostolių. Paprašiau, kad visi surašytų savo pretenzijas raštu ir man pateiktų“, - sakė jis.

Surinktą medžiagą žadama pateikti Vilkaviškio rajono valdžiai, o ši turėtų kreiptis į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją (URM).

Lietuvos URM Rytų kaimynystės politikos departamento direktoriaus Jono Grinevičiaus teigimu, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovybės Kaliningrade vadovai yra informuoti apie kilusį Lietuvos gyventojų nepasitenkinimą. Jį Kaliningrado valdžiai reiškia ir šios srities Kutuzovo miestelio gyventojai.

„Srities valdžia ir kariškiai ieško tinkamo sprendimo, leisiančio sumažinti neigiamą sprogdinimų poveikį gyventojams“, - aiškino J.Grinevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius