-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 15

„Oskarui“ nominuoto filmo režisierius Lietuvoje ieškos savo giminės šaknų

Ketvirtadienį, spalio 21 d., prasidedantis žmogaus teisių kino festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ laukia ypatingo svečio. Pristatyti šiemet „Oskarui“ nominuoto filmo „Pavojingiausias žmogus Amerikoje: Daniel Ellsberg ir Pentagono dokumentai“ iš JAV atvyksta režisierius Rick Goldsmith. Į festivalį atvykstantis režisierius ne tik susitiks su žiūrovais, bet ir ieškos Lietuvoje savo giminės istorijos.
Režisierius Rickas Goldsmithas
Režisierius Rickas Goldsmithas / Organizatorių nuotr.

„Labai džiaugiamės sulaukę tokio svečio. Vien turėti šį filmą savo programoje yra didelė sėkmė bet kuriam dokumentinių filmų festivaliui, o galimybė pabendrauti su jo autoriumi – iš tiesų neeilinė. Žinoma, mums padėjo tai, kad režisierius pats labai norėjo atvykti į šalį, kurioje turi savo giminės šaknų“, – teigia festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

Festivalio organizatorių teigimu, Rick Goldsmith entuziastingai priėmė kvietimą pristatyti filmą Lietuvos žiūrovams ir domėjosi savo senelių – Kauno žydų – emigravusių iš Lietuvos XX a. pradžioje, kilmės vietomis. Viešėdamas Lietuvoje, jis taip pat ketina aplankyti Kauną, Jonavą ir keletą mažesnių miestelių.

„Iš pradžių nebuvo lengva suprasti kai kurių vietovių pavadinimus, nes režisierius jas įvardino jidiš kalba. Tačiau pasikonsultavę su žydų bendruomene tuos miestelius visgi suradome“, – teigia G. Andriukaitis.

Be šio režisieriaus, žmogaus teisių kino festivalyje svečiuosis dar 11 užsienio svečių. Iš Čekijos atvažiuojantis Tomas Skrdlant, pastatęs daugiau nei 60 dokumentinių filmų, pristatys praėjusiais metais geriausio Čekijos dokumentinio filmo apdovanojimą pelniusį filmą „Nepageidaujami“ („Nevitani“). Filmą „Liaudies priešai“ („Enemies of the People“), šiemet pelniusį Sandanso (Sundance) festivalio specialųjį žiuri prizą, pristatys prodiuserė Sandra Whipham.

Ketvirtąjį kartą vykstantis žmogaus teisių kino festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ šiemet stebins renginių gausa, pristatys 43 filmų programą. Po peržiūrų Vilniuje (spalio 21 – 30 d.) dalis festivalio programos keliaus į Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Ukmergę, o paskutiniai „Nepatogaus kino“ filmus pamatys Šiaulių ir Alytaus kino mėgėjai (lapkričio 17-20 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius