-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 02

„Otakoje“ – kitokia animacija visai šeimai

Jau gruodžio 2 dieną kino centre „Forum Cinemas Vingis“ prasideda japonų animacijos dienos „Otaka“. Jau trečius metus vykstantis festivalis kviečia savaitgalį praleisti fantazijos ir spalvų sūkuryje ir pažinti Lietuvoje dar mažai žinomą anime žanrą.
OTAKA 2010 plakatas
OTAKA 2010 plakatas / Organizatorių paveikslas
Temos: 1 Animacija

„Japonų animacija – gerokai subtilesnė nei mums įprasti amerikietiški „filmukai“. Savo turiniu anime nesiekia tuščiai linksminti, bet su originalia išmone ir unikalia pasaulėžiūra pasakoja apie tai, kas svarbu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“, – sakė vienas fetivalio organizatorių Mindaugas Pyragas.

Filmo „Užmaršties sala“ kūrėjai klausia – „kur dingsta vaikystės lobiai, kai mes užaugame“ ir pasakoja kvapą gniaužiančių vaizdų kupiną našlaitės Harukos istoriją. Netikėtai patekusi į užmirštų daiktų karalystę mergaitė susiduria su daugybe pavojų, tačiau kartu atranda ir tai, kas, regis, yra svarbiau už viską – draugą.

Nemažiau polėkio demonstruoja ir kito filmo „Pingvinė Jona Jona“ kūrėjai. Žaismingas ir lengvas it muilo burbulai animacinis filmas pasakoja apie pingvinu persirengusią mergaitę, kurią kito pasaulio gyventojai palaiko legendine heroje. Pasirodo – nesvarbu, kokie maži esame, mes visi turime galių, tad mergaitė drąsiai priisma herojės vaidmenį ir pradeda įspūdingą kovą su pasaulį kamuojančiomis blogio jėgomis.

Daug šiltų emocijų suteiks Sunao Katabuchi juosta „Mai Mai stebuklas“.  Pagrindinė veikėja Šinko jau pirmomis filmo minutėmis pavergia savo vėjavaikiška nuotaika ir energija. Vaizduotės pasaulyje paskendusi mergaitė suaugusiems nejučia primins vaikišką entuziazmą, o mažuosius ne tiesmukai pamokys atsakomybės.

Festivalio atidarymo filmas „Spalvinga“ pasakos jaudinančią istoriją apie antrą gyvenimo šansą gavusį berniuką. Pagrindinis juostos veikėjas per labai trumpą laiką turi išaisškinti savo praėjusio gyvenimo nuodėmių svarbą ir žiaurumą.

Kiek vyresni anime gerbėjai turėtų nepraleisti garsaus japonų režisieriaus Mamori Oshii filmų „Patlaborai“ ir „Patlaborai 2“. Jau klasika tapę darbai pasakoja netolimą žmonijos ateitį, kai mašina žmogaus gyvenime pradeda vaidinti pernelyg svarbų vaidmenį.

Tikriusiai didžiausias užkietėjusių anime fanų gardėsis – ilgai lauktas filmas „Maksimalus greitis“. Labai stilingas ir ekstravagantiškas filmas kėlė audras įvairiuose Europos ir Amerikos kino festivaliuose, o dabar atkeliauja į Lietuvą. Futuristinių vaizdų ir unikalaus stiliaus darbas jau pirmaisiais kadrais žiūrovą pasiglemžia neįtikėtinu greičiu, bei įstabia muzikos ir vaizdų harmonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius