-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 11

Padėkos partizanams simbolis – žalios juostelės – plinta

Didžiulio populiarumo sulaukusios žaliosios juostelės, skirtos partizanų atminimui pagerbti, nuo penktadienio, rugsėjo 12-osios, ir vėl bus prieinamos visiems norintiems. Vos per mėnesį išdalinę pirmąjį 10 tūkst. tiražą, kampanijos organizatoriai sulaukė antrosios juostelių partijos. Naujus 15 tūkst. žaliųjų juostelių užsakė socialinės ir aplinkosaugos atsakomybės iniciatyvos „Rūpi“ atstovai ir Kauno miesto savivaldybė.
Žaliųjų juostelių ambasadoriai
Žaliųjų juostelių ambasadoriai

Žaliąsias juosteles bus galima gauti kino teatruose, rodančiuose dokumentinę dramą apie partizanus „Nematomas frontas“. Juosteles taip pat bus galima užsisakyti portale knygos.lt Užsisakant per šį portalą, juostelė nemokama, kainuoja tik jos atsiuntimas.

Žaliosios juostelės su miško simbolika – Jono Ohmano, Vinco Sruoginio ir Marko Johnstono filmo „Nematomas frontas“ pristatymo dalis, skatinanti pagerbti už Lietuvos laisvę kovojusių partizanų atminimą. Vos pasirodžiusios juostelės tapo graibstyte graibstomos, o jas ryšėdami ant rankos padėką miško broliams išreiškė daugybė žmonių – nuo žinomų visuomenės veikėjų iki moksleivių.

Didžiulis susidomėjimas ir palaikymas įrodė, kad partizanų atminimas gyvas, o parodyti savo pilietinę poziciją šiuo metu tapo itin svarbu.

„Didžiulis susidomėjimas ir palaikymas įrodė, kad partizanų atminimas gyvas, o parodyti savo pilietinę poziciją šiuo metu tapo itin svarbu. Pirmąją juostelių partiją užsakėme iš savo biudžeto, tačiau šiuo metu matome, kad ši kampanija jau peraugo filmą ir žalios juostelės, kaip kovos už laisvę simbolis, galėtų gyvuoti ir toliau. Taigi dėkojame partneriams, sumokėjusiems už antrojo tiražo gamybą. Stengsimės, kad jos pasiektų visus norinčius“, – sako žaliųjų juostelių akcijos sumanytojas, filmą platinančios kompanijos „Incognito Films“ vadovas Mantvidas Žalėnas.

Socialinės ir aplinkosaugos atsakomybės iniciatyvos „Rūpi“ įkūrėjo Aurimo Stabingio teigimu, žaliosios juostelės – meilės laisvei ir Lietuvai ženklas – įkvepia: „Jei myli savo šalį, mylėsi ir žmones ar gamtą aplink save. Tikiu, kad ši kampanija skatina atsakingą požiūrį ir pilietiškumą, todėl labai malonu prie jos prisidėti.“

„Rūpi“ finansavo 10 tūkst. juostelių gamybą, jos jau nuo penktadienio atsidurs kino teatrų kasose.

Kauno miesto savivaldybė, pagaminusi dar 5 tūkst. juostelių, išdalins jas miesto mokykloms.

Jei myli savo šalį, mylėsi ir žmones ar gamtą aplink save.

„Kaunas visa laiką simbolizavo laisvės siekį, o kauniečiai niekuomet nebuvo abejingi kovai už laisvę, pradedant J. Lukša-Daumantu ar R. Kalanta. Sąjūdžio laikais kauniečiai visuomet labiausiai išreikšdavo savo valią būti laisvi ir nepriklausomi ir buvo aktyviausi laisvės kovotojai bei nelikdavo abejingi agresijai“, – teigia Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Dokumentinis J.Ohmano, V.Sruoginio ir M.Johnstono filmas „Nematomas frontas“ pasakoja partizanų judėjimo ir pagrindinio jo lyderio J.Lukšos istoriją.

Įkvepiančiame filme liudininkų pasakojimai papildomi dar niekur nenaudotais archyviniais kadrais, o jaukumo suteikia J.Lukšos ir Nijolės Bražėnaitės meilės istorija. Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“, filmas laimėjo žiūroviškiausio lietuviško filmo apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius