Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 15

Paskutinė filmo „Pjūklas“ dalis kviečia aukoti kraują

Jau trečius metus iš eilės kino filmų platinimo kompanija „Acmefilm“ kartu su „Nacionaline donorų asociacija“ ir „Kraujo donorystės centru“ rengia neatlygintinos kraujo donorystės akciją – „Studente, ką Pjūklas atima, tu gali išgelbėti!“.
Filmo „Pjūklas 6“ seselė
Filmo „Pjūklas 6“ seselė

Šios akcijos metu nuo spalio 18 d. net 2 savaites Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio studentai bei visi šių miestų gyventojai bus kviečiami duoti kraujo, o už tai jie bus apdovanoti ne tik akcijos partnerių prizais, bet ir kvietimais į paskutinės filmo „Pjūklas“ dalies „Pjūklas 3D: spąstai atgyja“ premjerą.

2008-aisiais metais pradėta vykdyti netradicinė kraujo donorystės akcija sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus. Anot „Kraujo donorystės centro“ atstovės Rimos Ulinskienės, tokios netradicinės akcijos tam ir rengiamos, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie kraujo trūkumą ir taptų aktyviais jo donorais.

„Šiuo metu labiausiai trūksta 0(I) Rh-, 0(I) Rh+, A(II) Rh- ir A(II) Rh+ donorų kraujo. Tačiau reikalingi ir kitas kraujo grupes turintys donorai“, – sakė R.Ulinskienė.

Teoriškai net 60 proc. Lietuvos gyventojų galėtų būti kraujo donorais, tačiau realiai jais tapę yra tik apie 2,75 proc. gyventojų. Tokia liūdna statistika verčia imtis ne tik standartinių ir galbūt nelabai jau į save dėmesį atkreipiančių informacijos sklaidos priemonių, bet ir netradicinių sprendimų.

Šiais metais nuo spalio 18 d. akcijos rengėjai planuoja įrengti net 16 mobilių kraujo donorystės taškų Vilniaus Universitete, Vilniaus Pedagoginiame Universitete, ISM, Kauno Technologijos Universitete, Vytauto Didžiojo Universitete, Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitete, Kauno Kolegijoje, Klaipėdos Universitete, Valstybinėje Klaipėdos Kolegijoje, Šiaulių Universitete ir Panevėžio Kolegijoje.

Taip pat gera žinia ta, kad akcija truks ne vieną dieną, kaip tai būdavo pastaruosius dvejus metus, bet net 2 savaites (pirmadieniais – ketvirtadieniais). Todėl visi, norintys padovanoti savo kraują sergantiems žmonėms, galės pasirinkti jiems patogiausią vietą ir laiką.

Nors ši akcija skatina neatlygintiną kraujo donorystę, tačiau visiems jos dalyviams bus atsidėkota akcijos partnerių „Copy 1“ ir „Acme Baltija“ dovanomis: kiekvienam kraujo padovanojusiam bus įteikta po kuponą kopijavimo paslaugoms, įrašomų DVD diskų pakuotė bei po kvietimą į kino filmą „Pjūklas 3D: spąstai atgyja“.

Be to, bus atliekami tyrimai, kurių metu būsimieji kraujo donorai galės sužinoti savo kraujo grupę, hemoglobino kiekį kraujyje, o taip pat jų kraujas bus ištirtas dėl hepatitų B ir C, ŽIV bei kitų infekcinių ligų. Į visus iškilusius klausimus atsakys ten reziduosiantis gydytojas.

Dėmesio, kiekvieną, norintį duoti kraujo, „Kraujo Donorystės Centras“ perspėja, jog keletą dienų prieš kraujo davimą draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus bei rekomenduojama išgerti arbatos ir lengvai užkąsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius