Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Penktadienį Vilniaus ir Kauno kino teatrus užplūs „Kūdikiai“ (video)

Nuo lapkričio 26 d. kino teatruose laukiama gausaus būrio tėvelių su kūdikiais ir mažais vaikais. Vilniuje, kino teatre „Pasaka“, ir Kaune, kino centre „Cinamon“, pradedamas rodyti dokumentinis filmas „Kūdikiai“, pasakojantis apie pirmuosius vaikų žingsnius pasaulyje.
Filmas „Kūdikiai“
Filmas „Kūdikiai“ / Kadras iš filmo

Šis filmas – jaudinanti nuostabaus grožio dokumentika apie keturis mažylius, kurių gyvenimą nuo gimimo iki pirmųjų žingsnių užfiksavo prancūzų režisieriaus Thomas Balmès kamera.

Keturios šalys – keturi skirtingi kūdikiai

Ponijao kartu su tėvais, Himba genties nariais, auga Namibijoje. Bayargalas gyventi mokosi tarp karvių ir avių bandų Mongolijos stepėse. Hattie valgo tik daržoves, mat jos tėvai amerikiečiai – ekologai vegetarai. O Mari pirmąsias gyvenimo dienas leidžia tarp dangoraižių, pačiame Tokijo centre. Visiems jiems „Kūdikiai“ – pirmasis pasirodymas kino ekrane ir tuo pačiu jų gyvenime.

Filmo kūrėjai teigia, jog aktorių atranka buvo labai neįprasta, nes aktorius reikėjo rinktis dar jiems negimus. Todėl veikėjų pasiskirstymas tarp lyčių išėjo neproporcingas: filme žiūrovai mato tris mergaites ir vieną berniuką.

Vienijanti filmo idėja

Žiūrint filmą, stebina aplinkos, tėvų ir pačių kūdikių įvairumas. Visi vaikai yra labai individualūs ir filme atsiskleidžia skirtingos jų asmenybės. Nepaisant to, jie turi vieną bendrą ryškų bruožą – nuostabų sugebėjimą prisitaikyti prie juos supančio pasaulio ypatybių.

„Nors keturi filmo kūdikiai auga radikaliai skirtingoje aplinkoje, stebėdama mažylius suprantu, kad nepaisant to, kur jie gyvena, kokia jų odos spalva, žaidžia su akmenukais ir karvėmis ar geriausiais žaislais, visi vaikai yra nuostabūs ir atspindi tai, ką patyrėme mes patys“, – teigia kino teatro „Pasaka“ įkūrėja Greta Akcijonaitė, pati auginanti sūnų Kasparą.

Filmas, įkvepiantis būti geresniu žmogumi

Filmo režisierius Thomas Balmès neslepia, kad tai – filmas ne vien apie kūdikius. Tai – filmas apie buvimą žmogumi šiame pasaulyje.

„Būtent todėl jis skirtas ne tik jauniems tėveliams su mažais vaikais ar poroms, planuojančioms šeimos pagausėjimą. Filmas – nuostabi gyvenimo šventė, įkvepianti kiekvieną iš mūsų šypsotis ir būti geresnius. Juk kažkada buvome kūdikiai“, – tvirtina kino teatro „Pasaka“ programos sudarytoja Andrė Jarutytė.

Išskirtinė filmo premjera

Lapkričio 26 d. kino teatre „Pasaka“ rengiama išskirtinė šio filmo premjera. Į pirmąjį seansą tėveliai kviečiami ateiti kartu su mažyliais ir sukurti žavingą šurmulį, kuris nenusileistų vaizdams, sklindantiems iš ekrano.

Keturių kūdikių žavesiui neatsispyrė ir „Tele bim-bam“ kolektyvas, kuris prieš filmą ne tik atliks kelias dainas, bet ir pristatys savo didžiąją metų naujieną – „Tele bim-bam“ darželį. Jo įkūrėja Neringa Čereškevičienė, žinanti tikrai ne vieną slaptą receptą, kaip atrasti kelią į mažo žmogučio širdį, įsitikinusi, kad bendraujant su vaikais svarbiausia būti nuoširdžiam ir nepamiršti daug juoktis.

„Mano ilgametės draugystės su vaikais tikslas – kūrybiškai laisva, stipri ir laiminga mažoji asmenybė. Svarbu nemeluoti ir skleisti gerumo idėją savo pavyzdžiu, kad vieną dieną viskas grįžtų su kaupu“, – sako Neringa.

Filmas „Kūdikiai“ – kino teatre kino teatre „Pasaka“ Vilniuje, Kaune, kino centre „Cinamon“ nuo lapkričio 26 d.

VIDEO: Filmo „Kūdikiai“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius