Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 25

Režisierius Ridley Scottas pristatė brangiausią savo filmą „Egzodas: dievai ir karaliai“

Kino teatrų sales Lietuvoje ir pasaulyje gruodžio 12-ąją užkariauja režisieriaus Ridley Scotto naujiena – istorinis epas „Egzodas: dievai ir karaliai“ (angl. „Exodus: Gods and Kings“), kuriame papasakojama viena įdomiausių ir svarbiausių Senojo testamento istorijų – apie pranašą Mozę.
Ridley Scottas švenčia 76-ąjį gimtadienį
Ridley Scottas švenčia 76-ąjį gimtadienį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filmų „Svetimas“ (angl. „Alien“), „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ (angl. „Blade Runner“), „Gladiatorius“ (angl. „Gladiator“) 76-erių metų kino kūrėjas savo naujausiame kūrinyje atskleidžia tikrovišką pranašo Mozės, išvadavusio izraelitus iš Egipto vergovės ir per dykumą atvedusio juos iki pat Kanaano sienos, istoriją.

Naujausias epas „Egzodas: dievai ir karaliai“ – tai daugiausiai kainavęs filmas R. Scotto karjeroje. Filmo gamyba kainavo net 150 milijonų dolerių. Juosta laikoma vienu reikšmingiausių 2014 metų kino įvykių, kurios laukia ne tik užkietėję kino mylėtojai, bet ir kino profesionalai visame pasaulyje.

Didingą istorinį epą „Egzodas: dievai ir karaliai“, perkeltą į XIII a. pr. m. e. Egiptą, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Christanas Bale‘as, Joelis Edgertonas, Benas Kingsley‘is, Sigourney Weaver, Johnas Turturro ir Aaronas Paulas, pasaulis ir Lietuva išvys nuo gruodžio 12 dienos.

VIDEO: Egzodas. Dievai ir karaliai

Užbaigė brolio darbą

Filmas tapo asmeniniu R. Scotto atsisveikinimu su velioniu broliu Toniu, su kuriuo jis buvo artimas ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir darbe.

Režisierius T. Scottas be nepaaiškinamos priežasties nusižudė 2012 m. rugpjūčio 19 dieną. Ši nelaimė labai paveikė R. Scottą, kuris kelis mėnesius buvo palaužtas ir nenorėjo su niekuo bendrauti. Po metų režisierius nusprendė, jog jis turi užbaigti tai, ką buvo pradėjęs jo jaunesnysis brolis. Būtent Tonis labai norėjo, kad pasakojimas apie Mozę išvystų dienos šviesą, jis kartu ir buvo prirašytas, kaip būsimas juostos režisierius.

Pagerbdamas savo brolį, R. Scottas šią juostą dedikavo jam.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius