Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 03

Rugsėjo 5 d. – išskirtinis „Nematomo fronto“ seansas Ukrainai paremti

Rugsėjo 5 d. 19.10 val. Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, dokumentinės dramos apie partizanus „Nematomas frontas“ komanda rengia išskirtinį filmo seansą, skirtą paremti Ukrainai. Visos šio seanso metu surinktos lėšos bus skirtos programai „Blue/Yellow“, kuri tiekia paramą karo kamuojamai Ukrainai. Jei žiūrovai užpildys visą šiam seansui skirtą 640 vietų salę, Ukrainai galėtų atitekti daugiau nei 11 tūkst. litų parama.
Lukša ir jo mylimoji Nijolė
Lukša ir jo mylimoji Nijolė / Filmo „Nematomas frontas“ kūrėjų nuotr.

Programos  „Blue/Yellow“ sumanytojas – vienas „Nematomo fronto“ kūrėjų Jonas Ohmanas. Jo nuomone, situacija, šiuo metu vykstanti Ukrainoje, nors ir nėra tokia pati, kaip pokario Lietuvoje, daug kur ją primena: „Imperijos plėtimosi agresija, atsilaikymas prieš brutalią jėgą savanorių pagalba ir, deja, pasaulio indiferentiškumas mane verčia galvoti, kad ir šie laikai toli gražu nesaugūs. Bet tuo pačiu matau, kad kaip ir Miško brolių atveju, taip ir dabar, visada bus žmonių, kurie gins laisvę iš paskutiniųjų“.

J.Ohmano teigimu, jei seanso metu pavyks surinkti 11 tūkst. litų, už šią sumą galėtų būti nupirktas termovizorius, prietaisas, ypač reikalingas kovoje prieš gerai aprūpintus separatistus.

„Nematomas frontas“ – daugiau nei filmas. Tai – reiškinys, kadangi jo skleidžiama žinia dabartinių įvykių fone turi ypatingą prasmę. Mes visi, lietuviai ar ukrainiečiai, turime teisę būti laisvi ir gyventi savo šalyje be priešiškų jėgų įsikišimo. Taigi džiaugiamės galėdami gauti didžiausią kino teatro salę geriausiu laiku ir surinktas lėšas skirti paramos programai“,  –  teigia Mantvidas Žalėnas, filmą platinančios kompanijos „Incognito Films“ vadovas.

Jono Ohmano, Vinco Sruoginio ir Marko Johnstono filmą  „Nematomas frontas“ jau pamatė daugiau nei 13 tūkst. žiūrovų. Kad filmą privaloma rodyti mokiniams viešojoje erdvėje ne sykį kartojo žinomi visuomenės veikėjai. Nuo rugsėjo 8-osios komanda organizuoja specialius seansus mokiniams.

„Nematomas frontas“ pasakoja Sovietų Sąjungos valdžiai nepaklususio partizanų pasipriešinimo judėjimo ir jo lyderio Juozo Lukšos istoriją. Partizanų istorijos faktai perteikiami pasitelkiant atvirus liudininkų ir amžininkų pasakojimus, poetinę atmosferą kuria ištraukos iš partizanų lyderio Juozo Lukšos dienoraščių, tuometį siaubą, kankinimus, meilę ir narsą atskleidžia dar niekur nematyti archyviniai kadrai. Šilumos ir asmeniškumo suteikia fatališka Juozo Lukšos ir Nijolės Bražėnaitės meilės istorija.

Filmas, kurį drąsiai galima vadinti gyva Lietuvos istorijos pamoka, buvo puikiai įvertintas Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovų ir gavo žiūroviškiausio lietuviško filmo apdovanojimą.

VIDEO: Filmo „Nematomas frontas" anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius