-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 01

„Sangailės vasaros“ režisierė A.Kavaitė išrinkta geriausia režisiere festivalyje Kaliningrade

Šią savaitę Kaliningrade pasibaigusiame kino festivalyje „Baltijos debiutai“ filmo „Sangailės vasara“ režisierė lietuvė Alantė Kavaitė išrinkta geriausia režisiere.
Alantė Kavaitė
Alantė Kavaitė

Prizą į Lietuvą jai parveš aktorė Severija Janušauskaitė, buvusi viena iš festivalio filmų vertinimo žiuri narių. Komisijoje taip pat buvo kino režisieriai ir prodiuseriai iš Vokietijos, Suomijos, Airijos ir Rusijos.

Geriausiu festivalio filmu išrinkta švedų režisieriaus Ronnie Sandahlo juosta „Nesava“ (orig. „Underdog“), šiemet Lietuvoje pristatyta „Kino pavasario“ festivalyje.

Šiemet 12-ąjį kartą surengtas „Baltijos debiutų“ festivalis vyksta Svetlogorsko mieste Kaliningrado srityje Rusijoje. Festivalyje pristatomi naujausi režisierių iš Baltijos jūros šalių kino darbai.

„Sangailės vasarai“ tai jau ne pirmas tarptautinis laimėjimas. Anksčiau filmas buvo įvertintas prestižiniame JAV „Sundance“ kino festivalyje – ten A. Kavaitė buvo pripažinta geriausia užsienio filmo režisiere. Taip pat „Sangailės vasara“ parsivežė prizą iš Slovakijos. Šios šalies festivalyje „ART Film Fest“ filmui įteiktas Trenčino miesto mero (šiame mieste vyksta festivalis) apdovanojimas. 

Apie dviejų paauglių Sangailės ir Austės savęs paieškas pasakojanti šviesi, intymi ir meniška „Sangailės vasara“ jau įvertinta ir Lietuvoje: filmas gavo „Sidabrinę gervę“ kaip geriausias praėjusių metų lietuviškas vaidybinis filmas.

Daugiau nei 20-yje šalių jau parodytą „Sangailės vasarą“ Lietuvos kino teatruose bus galima pamatyti nuo rugpjūčio 21 d.

VIDEO: SANGAILĖS VASARA kinuose nuo rugpjūčio 21 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius