-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 20

Tarptautinę režisieriaus Emilio Vėlyvio vaidybinio filmo „Redirected” versiją rudenį žiūrės visa Europa ir Japonija

Sėkmingi seansai prieš mėnesį praūžusioje Kanų mugėje jau išsiskleidė šauniais rezultatais Emilio Vėlyvio režisuotai veiksmo komedijai „Redirected”. Lietuviškam filmui atstovaujanti Jungtinės Karalystės pardavimų kompanija „Content” spėjo pasirašyti komercinio platinimo sutartis su didžiausiomis Europos šalimis. Be to, kurioziniais britų gangsterių nuotykiais spalvingoje Lietuvoje susidomėjo Japonija.
Redirected
Redirected

Europa trokšta susipažinti su „Redirected” Lietuva

Septyniolika minučių sutrumpintas ir šiek tiek permontuotas „Redirected” (tarptautinėje versijoje labiausiai pasikeitė įvadinis komedijos pusvalandis, išsitrynė nebūtinos frazės, pagreitėjo tempas) jau parduotas Jungtinei Karalystei (distribucinė kompanija „Koch Media”), Prancūzijai („Marco Polo”), Vokietijai („Film Confect”), Italijai („Minerva”), Ispanijai („Alimpro”), Nyderlandams, Belgijai ir Liuksemburgui („Premiere), Bulgarijai („Pro Films”), Portugalijai („Lusomundo”), Turkijai („Sinema”), Slovėnijai, Kroatija, Bosnijai ir Hercegovinai, Serbijai, Juodkalnijai ir Makedonijai („Cinemania”) ir Japonijai („Parco”).

Septyniolika minučių sutrumpintas ir šiek tiek permontuotas „Redirected”  jau parduotas Jungtinei Karalystei, Prancūzijai, Vokietijai, Italijai, Ispanijai, Nyderlandams, Belgijai ir Liuksemburgui.

Prodiuserio Donato Šimukausko duomenimis, per pastarąją savaitę buvo sudėlioti taškai sutartyje su Suomijos platintojais, kurie taip pat planuoja rodyti „Redirected” Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir Islandijoje. Pirmiausiai lietuvių ir britų bendros gamybos filmas startuos Jungtinėje Karalystėje, kur premjera planuojama spalio mėnesį. Nuo lapkričio 7 d. kino centrai „Forum Cinemas” pakvies į „Redirected” seansus Latvijos ir Estijos žiūrovus.

Lietuviai neišbraukia tikimybės, kad „Redirected” premjera gali įvykti didžiausiame Azijos kino festivalyje, kurio programos sudarytojai jau peržiūrėjo filmą, išsakė pradines sąlygas ir žada apsispręsti iki rugpjūčio. 

Kita stotelė – Londonas

Birželio 25-ąją Emilio Vėlyvio komedija pasirodys tarptautinei kino industrijai svarbiame renginyje „Londono seansai” (London Screenings), kuriame dažniausiai susirenka britų kino naujienas medžiojantys platintojai, prodiuseriai ir festivalių programų sudarytojai. Per keturias dienas profesionalai pamatys šviežiausi britiški filmai, kurie pasimatymams su žiūrovai ruošiami rudens sezonui arba 2015-ųjų pradžiai.

„Redirected” aiškiai įrodinėja, kad originalus sumanymas, stiprus scenarijus ir puikus įgyvendinimas padeda britų (tiksliau britų ir lietuvių!) filmams pramušti ledus į tarptautinius vandenynus. Esu pasirengęs garbingai atstovauti šiam ir kitiems mūsų kompanijos pristatomiems filmams „Londono seansuose”, – teigia „Content Media” vadovas Harry White’as. Jis tikisi, kad šiame renginyje pavyks susitarti dėl „Redirected” sklaidos JAV ir Kanadoje.

Klaustukai lieka prie Rusijos, kur „Redirected” invaziją pristabdė liepos 1-ąją įsigaliosiantis necenzūrinės leksikos vartojimą kine, muzikoje ir literatūroje draudžiantis įstatymas. Tai reiškia, kad leidimą Rusijos kino teatrų repertuarui bus įmanoma gauti tik gudriai pergarsinus filmą, o tam reikalingos papildomos investicijos.

Turėjome rimtą finansinį pasiūlymą iš Rusijos iškart po Europos kino mugės Berlyne, tačiau nedrįsome pasirašyti sutarties, nes po tokios premjeros nesustabdytume internetinio piratavimo.

„Iš tiesų turėjome rimtą finansinį pasiūlymą iš Rusijos iškart po Europos kino mugės Berlyne, tačiau nedrįsome pasirašyti sutarties, nes po tokios premjeros nesustabdytume internetinio piratavimo, kuris pakenktų deryboms su kitų užsienio šalių platintojais. Po naujo įstatymo įsigaliojimo „Redirected” ateitis Rusijoje atrodo ypač komplikuotai”, – sako Donatas Šimukauskas.   

Lietuvoje filmas surinko 4,6 mln. Lt

„Redirected” jau baigė 18 savaičių užtrukusį žygį Lietuvos kino teatruose ir surinko 4,64 mln. Lt pajamas.

Nieko panašaus nepavyko pasiekti nė vienam mūsų šalies komerciniame repertuare rodytam filmui per Nepriklausomos Lietuvos istoriją. Ankstesnis rinkos čempionas Donato Ulvydo „Tadas Blinda. Pradžia” buvo aplenktas 881 tūkst. Lt. Tačiau absoliutus lankomumo rekordas Lietuvoje vis dar priklauso „Tadui Blindai”, kurį pamatė 303 tūkst. žiūrovų, o „Redirected” atsiliko 11,56 tūkst. bilietų.

Populiariausiame interneto tinklapyje IMDB (http://www.imdb.com/title/tt2275946/) „Redirected” išlaiko labai aukštą lankytojų vertinimo reitingą (9,1 balo iš 10,8 tūkst. balsų). Reklaminį lietuviško filmo anonsą „Youtube” kanale atsidarė daugiau nei 600 tūkst. žmonių.

Emilis gyvens saloje

„Redirected” sėkmė paklojo tarptautinės karjeros pamatus režisieriui Emiliui Vėlyviui. Pastarąjį pusmetį jis intensyviai dirbo Rusijoje, režisavo ir montavo kriminalinį TV serialą „Žmogus be praeities”, kurio premjera numatoma rudenį.

Komandiruosime Emilį į užsienį, kad jis galėtų ramiai rašyti scenarijų ir tobulinti anglų kalbos žinias.

 

„Liepos mėnesį laukiame atsakymo iš Europos Sąjungos programos „Creative Europe” ir tikimės gauti finansavimą parengiamiesiems naujo filmo darbams. Komandiruosime Emilį į užsienį, kad jis galėtų ramiai rašyti scenarijų ir tobulinti anglų kalbos žinias. Kol kas nenoriu atskleisti kurioje šalyje dirbs Emilis, bet tai tikrai bus sala. Vėl planuojame filmą anglų kalba, kuriame su lietuviais vaidins ir užsienio aktoriai”, – intriguoja prodiuseris Donatas Šimukauskas.

Kartu su kolegomis Asta Liukaityte, Daiva Jovaišiene ir Norbertu Pranckumi jam pavyko į Lietuvą atsivilioti pasaulyje žinomus aktorius Vinnie’ą Jonesą, Gilą Darnellį, Scotą Williamsą, Arturą Smolianinovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius