-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 14

Vaidmuo filme „Kovotojas“, kuris gali atnešti „Oskarą“ Christianui Bale‘ui, priklausė Bradui Pittui

Šį penktadienį į Lietuvos kino teatrus atkeliauja vienas reikšmingiausių 2010 metų filmų – įtampos kupina drama „Kovotojas“ (The Fighter), pelniusi net septynias „Oskaro“ nominacijas (tarp jų – už geriausią metų filmą, geriausią režisūrą, geriausią scenarijų, aktorių darbus).
Filmas „Kovotojas“
Filmas „Kovotojas“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 „Kovotojas“

Nepamirštamą ir geriausią vaidmenį savo karjeroje šiame filme sukūrė britų aktorius Christianas Bale‘as.

Įdomu tai, kad šis vaidmuo Christianui Bale‘ui teko atsitiktinai, nes puolusį boksininką Dicky Eklundą turėjo vaidinti ryškiausia Holivudo žvaigždė Bradas Pittas. Tačiau šis dėl didelio užimtumo vis nerasdavo laiko filmavimo darbams.

Tuomet įvyko tai, kas nutinka tik filmuose arba tik Holivude. Vienas iš filmo „Kovotojas“ prodiuserių aktorius Markas Wahlbergas, vesdamas dukterį į mokyklos renginį, susitiko Holivude apsigyvenusį britų aktorių Christianą Bale‘ą, kurio duktė mokosi toje pačioje mokykloje. „Vos tik jį pamačiau, pasakiau sau: po galais, aš jį radau“, – pasakojo M.Wahlbergas.

Nieko nelaukdamas ir su niekuo nepasitaręs M.Wahlbergas pasiūlė vaidmenį Ch.Bale‘ui ir – pataikė į dešimtuką. Aktorius žeria apdovanojimus vienas po kito.

„Jis yra geresnis Dicky už patį Dicky, jei taip galima pasakyti. Jis įsijautė į tą vaidmenį kaip beprotis“, – po filmo peržiūros Christianą Bale'ą gyrė boksininkas „Airis“ Micky Wardas, pagal kurio gyvenimo istoriją ir sukurtas filmas.

Kino kritikai vienbalsiai teigia, kad vaidmuo filme „Kovotojas“ – Christiano Bale‘o aktorystės viršūnė.

„Duokite Christianui Bale‘ui „Oskarą“ tučtuojau“. „Oskaras“ už geriausią antraplanį vaidmenį priklauso Christianui Bale‘ui“, – tokiomis antraštėmis pasipuošė kino kritikų recenzijos.

Christianas Bale‘as buvo vadinamas geriausiu aktoriumi, kuris dar nelaimėjo „Oskaro“. Taigi pats likimas pakišo aktoriui šį vaidmenį – tai yra pirmoji nominacija 37 metų aktoriaus karjeroje.

Beje, tai ne pirmas kartas kai Christianas Bale‘as „atima“ vaidmenis iš Holivudo superžvaigždžių: kovodamas dėl se­ri­ji­nio žu­di­ko Pa­tri­ko Be­it­me­no vaid­me­ns kon­tro­ver­siš­ka­me fil­me „Ame­ri­kos psi­cho­pa­tas“, jis nu­run­gė pa­tį Le­o­nar­do DiCap­rio.

Christiano Bale‘o aktorinius gabumus galėsite įvertinti jau šį penktadienį, o kol kas siūlome pasižiūrėti reklaminį vaizdo klipą apie aktoriaus vaidmenį šiame filme.

VIDEO: The Fighter | New Featurette: Christian Bale | Official Movie Trailer | 2010 HD+Bluray

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius