Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 09

„Vilniaus kino šortuose“ – būsimų filmų vizijos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos

Kaip filmo idėja sudominti potencialius investuotojus? Kaip turėtų atrodyti paveikus jos pristatymas? Kaip savo būsimo kūrinio vizija patraukti kuo daugiau klausytojų? Ko nepamiršti ir ko vengti pristatymo metu? Į šiuos klausimus atsakys jau antrą kartą rengiamas Baltijos šalių trumpametražių filmų projektų forumas „Baltic Pitching Forum 2014“. Jį organizuoja šiandien prasidedantis trumpų filmų festivalis „Vilniaus kino šortai“.
Akimirka is pries metus vykusio forumo
Akimirka is pries metus vykusio forumo / Lauryno Mataičio nuotr.
Temos: 3 Šortai Vilnius Kinas

Pasak festivalio organizatorių, forumas yra puiki galimybė Lietuvos, Latvijos ir Estijos režisieriams tobulinti ir gilinti prisistatymo įgūdžius, semtis žinių iš Europos kino profesionalų, dirbančių televizijose, festivaliuose, kino gamybos ir platinimo kompanijose.

„Net pats geriausias scenarijus gali taip ir nepavirsti filmu, jeigu nuo pradžių nėra rūpinamasi tinkamu projekto finansavimu. Jauniems trumpų filmų prodiuseriams ir režisieriams lėšų paieškos gali tapti rimtu iššūkiu, jeigu jiems sunkiai sekasi pristatyti savo filmo idėją, projekto išskirtinumą, suburtos komandos meninius gebėjimus. Taigi forumo tikslas yra tobulinti bendrą Baltijos šalių kino kūrėjų kompetenciją pristatant trumpo filmo viziją investuotojams, įvairiems fondams”, – sako Austėja Kazlauskytė, forumo koordinatorė.

Net pats geriausias scenarijus gali taip ir nepavirsti filmu, jeigu nuo pradžių nėra rūpinamasi tinkamu projekto finansavimu.

Specialus forumas vyks spalio 10 ir 11 dienomis. Pirmąją renginio dieną Baltijos šalių kūrėjai klausysis Europos kino industrijos specialistų įžvalgų ir patarimų.

Gabriele Brunnenmeyer, Italijoje vykstančių kino dirbtuvių „Maia“ studijų vadovė, atskleis, kas yra geras filmo pristatymas ir kaip jam pasiruošti. Įžvalgomis apie pristatymą dalinsis ir Laurent’as Crouzeix, Klermone-Ferane vykstančio kino industrijos renginio „Euro Connection“ direktorius. O Danielis Deakas iš Vengrijos, vieno didžiausių trumpų filmų portalo „Daazo.com“ vadovas, papasakos, ką režisieriai gali nuveikti su filmu, kuomet jis jau sukurtas.

Antrąją dieną vyks praktinės sesijos. Jų metu režisieriai savo filmų projektais sieks sudominti tarptautinę komisiją ir žiūrovus. Komisija išrinks ir apdovanos geriausią būsimo filmo projektą, kurio autorius bus pakviestas dalyvauti specialiame režisierių forume, kiekvienais metais vykstančiame didžiausiame trumpų filmų festivalyje Klermone-Ferane (Prancūzija).

Organizatoriai tikisi, kad forume pristatytos filmų idėjos po kelių metų virs trumpametražiais filmais, kuriuos galės parodyti ir „Vilniaus kino šortai“.

Papildomą 10 tūkst. litų vertės prizą – kino aparatūros nuomos paslaugas – nugalėtojui skirs forumo partneris „Vilniaus kino klasteris“.

Šiais metais festivalis prisideda ir prie Europos trumpametražių filmų scenarijaus vystymo dirbtuvių „Too short to die“ („Per trumpas, kad mirtų“), kurios nuo spalio 4 dienos vyksta Druskininkuose. Jose 11 scenaristų iš 10 Europos šalių mokosi sukurtą pasakojimą perteikti struktūruota kalba ir efektyvia forma. Šių dirbtuvių dalyviams festivalis suteikia progą dalyvauti ir „Baltic Pitching Forum“ renginyje.

Organizatoriai tikisi, kad forume pristatytos filmų idėjos po kelių metų virs trumpametražiais filmais, kuriuos galės parodyti ir „Vilniaus kino šortai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius