Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04

„Žmonės, kurie pastatė Lietuvą“ pristatyme Kaune – karšta istorikų diskusija

Trečiadienio vakarą Kaune, istorinėje LR Prezidentūroje, buvo pristatytas atkuriamosios dokumentikos filmų „Žmonės kurie, pastatė Lietuvą“ ciklas, pasakojantis apie iškiliausius žmones, kūrusius Lietuvos valstybę.
Renginio akimirkos
Renginio vedėjai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Projekte, skirtame Lietuvos valstybės atkūrimo 100-osioms metinėms, per trejus metus iki 2018 metų planuojama sukurti 24 atkuriamosios dokumentikos filmus apie žmones, be kurių Lietuva anaiptol nebūtų tokia, kokia yra šiuo metu. Tarp jų – rašytojai, gydytojai, verslininkai, mokslininkai, sportininkai ir kiti visuomenės veikėjai.

Viešoje istorikų bei profesorių Šarūno Liekio ir Algimanto Kasperavičiaus diskusijoje „Antanas Smetona ir Augustinas Valdemaras: kaip draugai tampa priešai“ dalyvavo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, Nepriklausomybės akto signataras Česlavas Okinčicas. Renginyje taip pat svečiavosi Seimo narė Vida Marija Čigrijienė, LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, VDU rektorius Juozas Augutis bei kiti Lietuvos politikos, meno, verslo ir kultūros atstovai.

Pasak projekto iniciatoriaus Rolando Skaisgirio, šis projektas orientuotas į tautos savimonės, patriotizmo ugdymą. Taip pat jis skatins domėtis Lietuvos istorija ir kultūra, supažindins su svarbiomis istorinėmis asmenybėmis, jų gyvenimu bei veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius