-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 27

„Žvaigždžių karai“ seks „Įsikūnijimo“ pėdomis

Kino kūrėjai mano sukūrę superfilmo receptą: „Žvaigždžių karus“ ketinama perdaryti pasinaudojant naujausio Jameso Camerono filmo „Įsikūnijimas“ (angl. „Avatar“) receptu. Viliamasi, kad toks šedevras uždirbtų milijardus.
„Įsikūnijimas“ (angl. „Avatar“)
„Įsikūnijimas“ (angl. „Avatar“) / Kadras iš filmo

Kaip pranešė Dailymail.co.uk, viena visų laikų populiariausių kino istorijų „Žvaigždžių karai“ veikiausiai bus modernizuota. Originalioji filmo versija bus patobulinta ir paversta 3D filmu. Legendinės istorijos režisierius George‘as Lucasas užsiminė, kad naujos technologijų galimybės gali atverti kelią visų 6 „Žvaigždžių karų“ filmų perkūrimui.

Kino kūrėjas teigė, kad tokią mintį jis gvildena nuo tada, kai 2005-aisiais baigė kurti paskutinįjį „Žvaigždžių karų“ filmą „Žvaigždžių karai: Epizodas III – Sitų kerštas“ (anlg. „The Revenge of the Sith“). Jis neslėpė, kad įgyvendinti seną troškimą jį paskatino neseniai matytas „Įsikūnijimas“, kuris ne tik sulaukė viso pasaulio kino mėgėjų simpatijų, bet ir gavo du prestižinius „Auksinius gaublius“.

„Ne vienus metus ieškojome būdų prikelti „Žvaigždžių karus“ naujam gyvenimui, tačiau technologijų galimybių nepakako. Dabar turime stimulą imtis savo užmojų“, – tvirtino G.Lucasas.

Renka rekordines sumas

Filmo „Įsikūnijimas“ kūrimas atsiėjo daugiau kaip 300 mln. svarų sterlingų (apie 1,2 mlrd. Lt), tačiau nuo jo pristatymo per Kalėdas jis jau surinko beveik 4 mlrd. Lt.

„Įsikūnijimas“ man labai patiko. Pats kuriu panašius filmus, tad suprantu, kokį didelį darbą Jamesui Cameronui teko nuveikti ir jį vertinu. Juosta puikiai atrodė žiūrint ją 3D. Džiaugiuosi, kad ji sulaukė sėkmės“, – kolegų darbą gyrė 65-erių G.Lucasas. Režisierius „Žvaigždžių karų“ perkūrimo ketina imtis dar šiemet, po to kai baigs naujausią savo darbą „Red Tails“. Nuo pirmojo filmo pasirodymo 1977-aisiais, „Žvaiždžių karų“ filmai surinko daugiau kaip 8 mlrd. Lt ir tapo tikru fenomenu. Tai trečia pagal populiarumą kino istorija pasaulyje – pirmoji ir antroji vieta atitinkamai priklauso Džeimsui Bondui ir Hariui Poteriui.

Vakar paaiškėjo, kad J.Camerono „Įsikūnijimas“ tapo pelningiausių visų laikų filmu aplenkęs ankstesnį „Titaniko“ rekordą. „20th Century Fox“ pranešė, kad pirmadienį trimatis mokslinės fantastikos filmas jau buvo uždirbęs daugiau kaip 1,843 mlrd. JAV dolerių – toks buvo ankstesnis rekordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius