-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Algimantas Čekuolis: šioje knygoje nugriebiau grietinėlę nuo savo gyvenimo

Šeštadienio popietę sausakimša konferencijų salė Vilniaus knygų mugėje sulaukė ketvirtosios Algimanto Čekuolio knygos „Šešios progos numirti“ pristatymo ir paties autoriaus šmaikščių komentarų.
Algimantas Čekuolis
Algimantas Čekuolis / ikrauk.lt reporterės Anželikos Stackevič nuotr.

Žurnalistikos legenda miniai gerbėjų griežtai paliepė nestovėti prieš sceną kaip prieš altorių ir sėstis ant žemės ar ant scenos. „Būkit vakariečiai!“, – ragino A.Čekuolis.

Ketvirtojoje žurnalisto ir televizijos laidų vedėjo knygoje A.Čekuolis aprašė šešis savo gyvenimo įvykius, kai jis buvo atsidūręs netoli mirties.

„Mes visada gyvename kažkokiame pavojuje ir mums bet kada gali atsitikti šimtai baisių dalykų. Aš atrinkau šešis dramatiškiausius, aštriausius ir neatsitiktinius savo gyvenimo įvykius. Taigi šioje knygoje pasakojama, kaip iš molio buvo lipdomas jūsų kuklus tarnas – Čekuolis“, – sakė knygos autorius.

Jis džiaugėsi, kad tiems, kurie kada nors bandys rašyti jo biografiją, ji neišeis tokia ryški be šių šešių jo gyvenimo epizodų.

Kolegos, kai pasižiūri, kad mano plaukai žili, keptas obuolys veide, siūlo rašyti autobiografinį kūrinį – bet apie save rašyti neįdomu. Juk gyvenime yra tiek daug įdomių dalykų!„Kolegos, kai pasižiūri, kad mano plaukai žili, keptas obuolys veide, siūlo rašyti autobiografinį kūrinį – bet apie save rašyti neįdomu. Juk gyvenime yra tiek daug įdomių dalykų! Žinoma, suprantu, kad daugelis jų gyvens ilgiau nei aš ir tą biografiją parašys be manęs. Todėl šioje knygoje aš nugriebiau grietinėlę, kas buvo mano gyvenime ryškiausio, ir jiems nepavyks parašyti tokios ryškios biografijos!“, – gudriai šypsojosi A.Čekuolis.

Televizijos vedėjas pabrėžė, kad nenori tuščiai gaišti laiko kalboms ir patikėjo ištraukas iš knygos paskaityti Panevėžio Juozo Miltinio teatro aktoriui Albinui Keleriui.

„Esu čia ne tam, kad kalbėčiau. Nemėgstu autorių, kurie parašo knygą ir po to dvi valandas kalba. Jei turi ką pasakyti, tai parašyk!“, – susirinkusiųjų juoką salėje sukėlė A.Čekuolis.

Žinoma, gausiai susirinkusiems gerbėjams knietėjo sužinoti, ar tiesa, kad tai – paskutinė A.Čekuolio parašyta knyga.

„Kai aš pažiūrėjau į savo parašytas knygas, man pasidarė sarmata. Ką, aš – Levas Tolstojus, kad tiek rašyčiau?! Todėl pasakiau, kad knygų daugiau nerašysiu – kiek man liko, Viešpatie... – iš pradžių sakė susirinkimo kaltininkas, bet vėliau prisipažino dėl rašymo dar abejojantis. – Bet per šias dienas Knygų mugėje visi manęs klausinėja, kodėl nerašysiu, todėl kol kas dar neaišku. Kol sveikata leidžia, tol liežuvis niežti ir norisi rašyti – ar knygas, ar žurnalus...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius