Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti „Metų knygų“ autoriai (nuotraukos)

Sekmadienį Vilniaus knygų mugėje apdovanoti „Metų knygų“ autoriai.
Kristina Sabaliauskaitė
Kristina Sabaliauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Litexpo“ parodų rūmuose paskutinę mugės dieną apdovanojimai įteikti Kristinai Sabaliauskaitei, Kęstučiui Kasparavičiui ir Kristinai Gudonytei, kurie tapo laureatais suaugusiųjų, vaikų ir paauglių kategorijose.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Kęstutis Kasparavičius
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Kęstutis Kasparavičius

Penktąjį kartą vykusiuose rinkimuose Metų knyga suaugusiųjų kategorijoje tapo K.Sabaliauskaitės romanas „Silva Rerum“, vaikų kategorijoje – dailininko ir rašytojo K.Kasparavičiaus kūrinys pasaka „Kiškis Morkus Didysis“, paauglių kategorijoje – K.Gudonytės knyga „Blogos mergaitės dienoraštis“.

Apdovanojimą iš Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus rankų atsiėmusi K.Sabaliauskaitė sakė už gautą tūkstančio litų premiją ketinanti nupirkti knygų bibliotekoms.

Rašytoja pasidžiaugė, kad „skaitymo ir meilės knygai skatinimas prasideda nuo jauno amžiaus“. Ji teigė pati vaikystėje labai mėgusi skaityti: „Kai tėvai norėdavo, kad palikčiau juos ramybėje, palikdavo kalną knygų, ir buvo ramu“.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Kristina Gudonytė
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Kristina Gudonytė

Ceremonijoje už taisyklingą lietuvių kalbą atskiri apdovanojimai taip pat buvo įteikti Ramutei Skučaitei ir Mariui Jonučiui.

Šiemet akcija „Metų knygos rinkimai“ sulaukė rekordiškai didelio balsavusiųjų skaičiaus – 8937 skaitytojai nutarė atiduoti savo balsus už jiems labiausiai patikusią šiuolaikinės lietuvių literatūros knygą.

Akciją „Metų knygos rinkimai“ rengia Lietuvos radijas ir televizija, Kultūros ministerija ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius