Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Martinaitis „Knygų mugėje“ pyragą kepė pagal J.Oliverio receptą

Šių metų „Vilniaus knygų mugė“ vilioja ne tik naujomis ar už mažesnę kainą siūlomomis knygos, bet ir įvairiomis atrakcijomis. Štai pristatydamas naujausią kulinaro Jamie Oliverio knygą „Oliverio ministerija“, renginių vedėjas Dainius Martinaitis kepė šokoladinį pyragą ir juo vaišino mugės lankytojus.
Dainius Martinaitis ir Renato Costa Pereira vaišino „Vilniaus knygų mugės“ lankytojus
Dainius Martinaitis (dešinėje) ir Renato Costa Pereira vaišino „Vilniaus knygų mugės“ lankytojus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

D.Martinaitis stengėsi nenusileisti kulinarinių televizijos laidų vedėjui J.Oliveriui, gamindamas saldų gardėsį iš jo knygos. Panašu, kad Dainiui šis bandymas pavyko – pyragas su šokoladu ir riešutais žiūrovų buvo išgraibstytas akimirksniu.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Dainius Martinaitis
Dainius Martinaitis

J.Oliverio pyragą iškepęs D.Martinaitis saldžius gabalėlius visiems dalijo tik išgavęs pažadą, kad knyga „Oliverio ministerija“ bus dažnai naudojama virtuvėje.

360 puslapių storio knyga, kaip teigiama, išsiskiria tuo, kad joje receptai surašyti taip, jog būtų patogūs ir kuo paprastesni. Knygoje pateikiami detalūs paveikslėliai ir aiškūs nurodymai, kurie padeda ir virtuvės prisibijantiems įvaldyti virimo pagrindus ir paruošti šeimai ar draugams šaunų patiekalą.

Knygynuose vidutiniškai 94 litus kainuojančią knygą turi ir pats D.Martinaitis.

„Turiu visas Keturias Oliverio knygas. Iš naujausios esu tik vieną receptą panaudojęs, o iš kitų esu išviręs ne vieną sriubą, taip pat gaminau salotas. Patiekalams, kepamiems orkaitėje vis neprisiruošiu, bet kiek žiūrėjau – receptai labai paprasti. Mėgstu gaminti, bet negaminu labai sudėtingų patiekalų. Mėgstu gaminti greitai ir iš to, kas yra šaldytuve“, – kalbėjo renginių vedėjas.

„Vilniaus knygų mugėje“ įsikūrusiame „Gurmanų susitIKImų kampe“ D.Martinaičiui asistavo virtuvės meistras iš Brazilijos – Renato Costa Pereira, dirbantis viename iš Vilniaus restoranų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius