Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje viešės „skanių“ romanų autorė J.Harris

Vilniaus knygų mugės lankytojų laukia nepaprastas susitikimas su garsia rašytoja Joanne Harris, gerai žinoma dėl savo aistros rašymui ir gastronimojai, o ypač – šokoladui. Būtent ji parašė garsųjį romaną „Šokoladas“, pagal kurį buvo pastatytas filmas su Juliette Binoche ir Johnny’iu Deppu, pelnęs Oskaro nominaciją.
Rašytoja išgarsėjo pasirodžius jos romanui „Šokoladas“.
Rašytoja išgarsėjo pasirodžius jos romanui „Šokoladas“. / Leidyklos nuotr.

Gerų atsiliepimų sulaukė jos romanai „Penki ketvirčiai apelsino“ ar „Gervuogių vynas“, perteikiantys tikrą Pietų Prancūzijos dvasią, parodantys išskirtinę šio krašto maisto ir vyno kultūrą. Pajusti tikrų prancūziškų skonių ir aromatų dvelksmą bei pabendrauti su mylima autore netrukus galės ir Vilniaus knygų mugės lankytojai!

Leidyklos nuotr./Knyga „Gervuogių vynas“
Leidyklos nuotr./Knyga „Gervuogių vynas“

Pripažinimas – išleidus „Šokoladą“

Prancūzės ir anglo šeimoje gimusi Joanne Michèle Sylvie Harris nuo pat mažens buvo apgaubta skonių ir kvapų magijos. Joanne, kaip ir žymiausio jos romano „Šokoladas“ veikėja Anuka, nuo mažens sukiojosi savo senelių saldumynų krautuvėlėje, jos šeima puoselėjo turtingas maisto gaminimo ir folkloro tradicijas. Vaikystės vasaras Joanne praleido šeimos viloje Prancūzijos Nuarmutjė saloje, kur per ilgas atostogas net pamiršdavo... anglų kalbą! Baigusi viduramžių kalbų studijas Šv. Kotrynos koledže, Joanne dirbo mokytoja, išleido knygas „The Evil Seed“ ir „Sleep, Pale Sister“. Tarptautinį pripažinimą ir sėkmę atnešė trečioji knyga „Šokoladas“, pasirodžiusi 1999-aisiais ir išleista daugiau nei keturiasdešimtyje šalių bei įkvėpusi sukurti garsųjį filmą.

Gastroromano kūrėja

J.Harris vėliau parašė dar devynias knygas, tarp jų – „Džentelmenai ir žaidėjai“, „Runų ženklai“, „Ledinukų bateliai“, kurias lietuvių kalba jau išleido leidykla „Versus aureus“. Lietuviškai ketinama išleisti ir naujausią jos romaną „Berniukas mėlynomis akimis“, kuris Didžiojoje Britanijoje pasirodys šių metų balandį.

Leidyklos nuotr./Knyga „Ledinukų bateliai“
Leidyklos nuotr./Knyga „Ledinukų bateliai“

Šioje šalyje itin populiarios J.Harris kartu su kulinare Fran Warde parašytos receptų knygos „Prancūzų virtuvė“ ir „Prancūziškas turgus“. Be kita ko, Joanne’ai Harris netgi priskiriama naujo žanro – „gastroromano“ (angl. gastroromance) – sukūrimo garbė. Joanne prisipažįsta, kad jos istorijos – tai savotiškas šiuolaikinis folkloras, kai realūs pojūčiai susilieja su esančiais už suvokimo ribų, antgamtiniais, magiškais.

Pasiilgsta mokytojavimo

Šiuo metu J.Harris gyvena Hadersfilde (Huddersfield), Didžiojoje Britanijoje, kartu su vyru ir dukra Anouchka. Mokytojavimą J.Harris gyvenime pakeitė kūrybinis darbas, ir, nors rašytoja teigia pasiilgstanti bendravimo su mokiniais ir kasdienės rutinos, ji tikrai nerašo užsidariusi savo studijoje, bet užsiima įvairiausia veikla. Pavyzdžiui, groja bosine gitara, ir, žinoma nuolat eksperimentuoja virtuvėje pagal paveldėtus iš senelių ir pačios susikurtus receptus.

Susitikimas su Joanne Harris Vilniaus knygų mugėje – vasario 19 d., penktadienį, 18.00 val. Parodų rūmų „Litexpo“ konferencijų salėje 5.1 (5 salė, II aukštas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius