Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje – ypatingas dėmesys kulinarijai

Artėjanti Vilniaus knygų mugė, „Litexpo“ šurmuliuosianti vasario 18–21 dienomis, kaip ir kasmet pažers įvairių naujieną. Vieną jų – mugės lankytojus viliosiantis Gurmanų susitikimų kampas. Čia vyks kulinarinių knygų pristatymai, susitikimai su jų autoriais ir, žinoma, bus galima paragauti ką tik pagamintų skanėstų.
Mugėje bus pristatyta ir Beatos Nicholson receptų knyga „Beatos virtuvė“.
Mugėje bus pristatyta ir Beatos Nicholson receptų knyga „Beatos virtuvė“. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pasakojo Vilniaus knygų mugės organizatoriai, Gurmanų susitikimų kampui bus skirta nedidelė atvira erdvė su įrengta virtuvine įranga, kuria pasirūpino prekybos centrus „IKI“ valdanti UAB „Palink“. Gurmanų susitikimų kampą lankytojai ras „Litexpo“ 3 salės fojė.

Šioje erdvėje kulinarines knygas išleidę žinomi žmonės susitiks su skaitytojais, pasakos apie mėgstamiausius patiekalus, atskleis savo virtuvės gudrybes. Gurmanų susitikimų kampe mugės lankytojai turės progą pabendrauti su žymiuoju virtuvės šefu Linu Samėnu, žaviąja Beata Nicholson, neseniai pristačiusia savo receptų knygą „Beatos virtuvė“. Dar viena žvaigždė, kurią bus galima sutikti gurmanų erdvėje – taip pat visai neseniai receptų knygą pristačiusi TV laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė.

Vilniaus knygų mugės lankytojai turės progą pavartyti ir kelias leidyklos „Baltos lankos“ išleistas kulinarines knygas, ši leidykla taip pat pakvies į renginį „Apie tradicijas šiuolaikiškai“. Malonią staigmeną pateiks ir leidykla „Alma Littera“, pristatysianti naują britų virtuvės šefo Oliverio knygą.

Anot Vilniaus knygų mugės rengėjų, idėja įkurdinti Gurmaniškų susitikimų kampą kilo pasižvalgius kitose didžiosiose knygų mugėse, vykstančiose įvairiose Europos šalyse. Be to, Lietuvoje pastaruoju metu išleidžiama daug receptų knygų, jos itin populiarios, todėl mugės lankytojams ir suteikiama proga gyvai susitikti su jų autoriais, galbūt net pasitarti dėl vieno ar kito patiekalo ruošimo subtilybių.

Kaip pasakojo „Vilniaus knygų mugės“ projekto vadovė Milda Gembickienė, užsienio šalyse vykstančiose knygų mugėse madingos net atskiros gurmanų salės su vynu, sūriu ir panašiais skanėstais. „Gal ateityje tai turėsime ir Vilniaus mugėje. O šiais metais bus tik pirmas bandymas, labai norime, kad mums pavyktų“, – sakė M.Gembickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius