Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugės svečių priėmimas Vilniaus rotušėje – be alaus, bet ir be snobizmo (nuotraukos)

Vilniaus rotušėje šeštadienio vakarą miesto meras Raimundas Alekna priėmė Vilniaus knygų mugės svečius, pakviesdamas juos užkąsti ir pabendrauti. Toks priėmimas užsienio ir Lietuvos svečiams, dalyvaujantiems knygų mugėje, šiemet surengtas pirmą kartą.
Knygų mugės dalyviai priimti Vilniaus rotušėje
Knygų mugės dalyviai priimti Vilniaus rotušėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vilniaus rotušė, esanti pačiame miesto centre, nuo seno yra ta vieta, kurioje Vilniaus valdžia priimdavo savo svečius. Todėl neatsitiktinai ir jūs šiandien esate čia“, – sveikindamas susirinkusius svečius, sakė R.Alekna.

Tiesiai iš sausakimšos Vilniaus knygų mugės, kurioje būtent šeštadienį buvo didžiausia lankytojų koncentracija, knygų autoriai ramybę rado Vilniaus rotušėje, kurioje tyliai skambėjo rami muzika ir niekas netrukdė prie maisto ar taurės vyno pabendrauti vienas su kitu.

„Džiaugiuosi, kad mane čia pakvietė – aš mėgstu lankytis šalyse, kuriose gaminamas alus. Esu įsitikinęs, kad alaus kultūros žmonės yra daug paprastesni ir tikresni nei piliečiai, gyvenantys tose snobiškose šalyse, kur geriamas vynas“, – šmaikštavo britų rašytojas Stephenas Clarke'as, gyvenantis Prancūzijoje ir rašantis satyriškas knygas apie prancūzų gyvenimą.

Nepaisant svečios kalbos, alaus Vilniaus meras svečiams nepasiūlė – jie turėjo tenkintis vynu ir kitais tauriaisiais gėrimais. Tačiau priėmimo atmosfera išvengė snobiškos dvasios: svečiai bendravo šiltai, kaip bendrauja paprasti, bet jokiu būdu ne prasti žmonės – be patoso ir dirbtinių šypsenų.

Vienas žymiausių lietuvių filosofų, profesorius Algis Mickūnas šypsodamasis sakė, kad reikia į viską žvelgti pozityviai, kaip lietuviai nuo seno ir darė.

„Juk senovės lietuviai eidavo arti vagą su daina, tai kodėl dabartiniai žmonės mato tiek negatyvo gyvenime – reikia į viską žiūrėti šviesiomis akimis“, – išmintimi dalijosi Vilniaus knygų mugės svečias, Ohajo (JAV) universiteto profesorius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Knygų mugės dalyviai priimti Vilniaus rotuaėje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Knygų mugės dalyviai priimti Vilniaus rotušėje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius