Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje svečiuosis Stasys Eidrigevičius

Artėjant Lietuvos dalyvavimui didžiausioje pasaulyje vaikų knygų mugėje Bolonijoje į Vilnių atvyksta vienas garsiausių Lietuvos vaikų knygų iliustruotojų bei dailininkų – Stasys Eidrigevičius. Vilniaus knygų mugėje dailininkas su knygų mylėtojais susitiks net du kartus.
Stasys Eidragevičius
Stasys Eidragevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Vasario 18 d. (penktadienį), 18 val. Stasys Eidrigevičius ves iliustruotojų diskusiją „Kaip prakalbinti gyvūną?“, su juo bendraus vaikų knygų dailininkai Rimantas Rolia bei Lina Dūdaitė. Diskusija skirta Lietuvos dalyvavimui Bolonijos vaikų knygų mugėje 2011 garbės viešnios teisėmis.

Vasario 19 d. (šeštadienį), 14-16 val. dailininkas dalyvaus Sigutės Chlebinskaitės kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“, pastaroji šiemet švenčia dešimties metų gimtadienį. S. Eidrigevičius su mažaisiais skaitytojais kurs veidų knygas.

S. Eidrigevičius yra pasaulinio pripažinimo sulaukęs vaikų knygų iliustruotojas ir dailininkas. Jis surengė daugiau kaip 100 personalinių parodų visame pasaulyje, iliustravo net apie 40 knygų, daugiausia vaikams. S. Eidrigevičiaus darbai puošia daugybę populiarių lietuvių autorių knygų, gražiausias Lietuvos ir užsienio pasakas, tad jo vardas kelioms skaitytojų kartoms tapo pasaulio fantazijų, paslapčių ir stebuklų sinonimu.

„Mano kūryba neturi aštrių ribų tarp to, kas skirta vaikams, o kas suaugusiems. Į paveiksliukus vaikiškose knygose žiūri ir mama, ir tėtis, ir seneliai, ir kritikai, istorikai, studentai... Mano tikslas visus juos sudominti, nepalikti abejingų,“ – apie savo kūrybą kalba dailininkas.

S. Eidrigevičiaus kūrybos laukas neįtikėtinai platus – jis tapo, fotografuoja, kuria grafikos kūrinius, ekslibrisus, plakatus, knygų iliustracijas, objektus, performansus, taip pat dalyvauja kino ir teatro projektuose. Jis sukūrė originalius dailės žanrus – kaukes ir vadinamuosius sielvartus (smutki). Jacques‘o Debso filme „Bouzkachi: the Song of the Steppes“  („Buzkaši: stepių daina“, 2008 m.) Eidrigevičius atliko savo paties, menininko, vaidmenį. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius