-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

15min konkursas: laimėkite naują Algimanto Čekuolio knygą

15min ir leidykla „Alma littera“ skelbia konkursą – laimėkite naują Algimanto Čekuolio knygą „Apie jūreivius. Jų meilės ir kitos tikros istorijos“.
Cekuolis
Cekuolis

Algimanto Čekuolio kelias į literatūrą savitas. Baigęs Literatūros institutą Maskvoje jis suprato: nors Sovietų Sąjungoje neva raginama rašyti tiesą, bet iš tikrųjų draudžiama. Todėl nusprendė rinktis eilinio jūrininko darbą ekspediciniame Klaipėdos žvejų laivyne. Laive pakako ir iššūkių, ir konfliktų: su gamta, jūra, draugais, pačiu savimi.

Gyvenimas jūroje virte virė – nieko nereikėjo išgalvoti, tik aprašyti. Kai traleris, kuriame Algimantas jau dirbo bocmanu, buvo pasiųstas į Kubą, iš laive žvejybos  besimokančių kubiečių jis pramoko ispaniškai. Netrukus Kuboje ėmė dirbti vertėju, vėliau – korespondentu spaudos agentūroje „Novosti“ Kanadoje, dar vėliau vadovavo šios agentūros biurams Portugalijoje, Ispanijoje.

Grįžęs į Lietuvą A. Čekuolis tapo „Gimtojo krašto“ redaktoriumi. Prasidėjo Sąjūdis, Nepriklausomybės metai. Gyvenimas buvo toks turiningas, kad tereikėjo jį stebėti ir išgryninti. Šios aplinkybės padėjo atsirasti naujam žanrui literatūroje – faktų prozai.

Informacinių technologijų amžius reikalauja glaustumo ir konkretumo. Faktų prozai nereikia išvadų – jas pasidaro pats skaitytojas. Būtent taip rašo ir pasakoja neprilygstamas pasaulio įvykių ir mokslo naujovių stebėtojas Algimantas Čekuolis. Tai atsakymas į klausimą, kodėl jo knygos taip skaitomos Lietuvoje.

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia parašyti, kuri Algimanto Čekuolio knyga jums patiko labiausiai. 

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius