Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 17 /2014 02 19

15min.lt konkursas: laimėkite Gonçalo M.Tavareso knygą „Jeruzalė“

15min.lt ir Rašytojų sąjungos leidykla siūlo jums laimėti Gonçalo M.Tavareso knygą „Jeruzalė“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Trys valandos – tik tiek trunka romano „Jeruzalė“ veiksmas. Knygos veikėjus į naktinį miestą išstumia fizinis ir dvasinis alkis, kančios ir nė per žingsnį neatstojančios praeities įvykių šmėklos. Kaip persipins šių skirtingais tikslais tuščiomis gatvėmis klaidžiojančių žmonių keliai? Kokia jėga nulems jų likimus? 

Jeruzalė šiame romane – ne miestas, tai simbolinė vieta, kur, susidūrus meilei ir neapykantai, racionaliam protui ir beprotybei, nusikaltimui ir bausmei, ištirpsta visos ribos tarp jų ir lieka tik tikėjimas ir viltis...

Gonçalo M. Tavaresas nuo pat literatūrinio debiuto (eilėraščių rinkinio „Šokio knyga“, 2001) laikomas vienu reikšmingiausių XXI amžiaus kūrėjų Portugalijoje. Yra sukūręs daugiau nei 30 įvairiausių žanrų knygų, kurios išleistos 45-iose šalyse. Tai romanai, eilėraščiai, apsakymai, dramos, esė, kūriniai vaikams. Autoriaus kūryba pelnė daugybę Portugalijos bei užsienio šalių literatūros apdovanojimų. Šis romanas įtrauktas į sąrašą, pavadintą „1001 knyga, kurią derėtų perskaityti“.

Jūs galite laimėti šią knygą, teisingai atsakę į klausimą: koks žymus Portugalijos rašytojas 2005 metais Gonçalo M. Tavaresui įteikė literatūrinę premiją? 

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Taigi, atsakymas – Jose Saramago. Nugalėtoja – Deimantė Daugintytė. Susisiekite su mumis knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius