Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 12 /2014 05 13

15min.lt konkursas: laimėkite knygą apie Indiją „Amžiams atskirti nuo grožio“

Kaip gyvena Indijos lūšnynų žmonės? Apie kokį pasaulį jie svajoja, ko trokšta, kokias viltis puoselėja? Pirmoje savo knygoje „Amžiams atskirti nuo grožio“ JAV rašytoja, žurnalistė, Pulitzerio premijos laureatė Katherine Boo atskleidžia kitokią egzotiškos Indijos pusę.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Neseniai leidyklos „Eugrimas“ išleistoje knygoje autorė pasakoja apie skurdžiausius Mumbajaus miesto gyventojus, jų niūrią buitį ir skaudžius likimus. Autorė įtaigiai ir vaizdžiai dėlioja epizodus iš lūšnyno kasdienybės, leisdama viską stebėti iš labai arti, kartu išgyventi kiekvieną šių žmonių patirtį: nuo skausmo dėl karčios neteisybės iki mažų netikėtų pergalių džiaugsmo.

Tankiausiai apgyvendintos pasaulio šalies skurdo priežastimis rašytoja susidomėjo ištekėjusi už indo ir atvykusi į Indiją. Ramybės jai nedavė mintis apie čia egzistuojančią socialinę nelygybę. Kūrėja ryžosi apsistoti Mumbajuje ir trejus metus stebėti vargingiausio visuomenės sluoksnio kovą už būvį šių laikų lūšnyne.

2012 m. pasirodžiusi negrožinės literatūros knyga daugelyje šalių tapo bestseleriu, laimėjo ne vieną prestižinę literatūros premiją, tarp jų – JAV nacionalinę knygų premiją „National Book Award“. Net 8 įtakingi JAV dienraščiai ir leidiniai „Amžiams atskirtus nuo grožio“ įvardijo kaip vieną iš 10 geriausių metų knygų.

15min.lt siūlo jums laimėti knygą „Amžiams atskirti nuo grožio“. Tereikia atsakyti į klausimą – kaip vadinasi netoli Mumbajaus tarptautinio oro uosto įsikūręs lūšnynas, apie kurio žmones pasakoja K. Boo. 

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“

Atsakymas - Anavadžio lūšnynas. Knyga atitenka Ievai Kuzmaitei. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius