Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 23 /2014 07 24

15min.lt konkursas: laimėkite knygą „Nuo beprotystės iki lyderystės“

15min.lt ir leidykla „Sofoklis“ skelbia konkursą: laimėkite Nassir Ghaemi knygą „Nuo beprotystės iki lyderystės“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Sofoklis“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Daugelis mūsų sprendžiame apie psichikos sveikatą iš esmės taip: mums atrodo, kad ji laiduoja gerą rezultatą, o beprotystė yra problema. Šioje knygoje mėginama pagrįstai teigti, kad tam tikromis aplinkybėmis kaip tik beprotystė duoda gerų rezultatų, o sveika psichika yra problema.

Knygoje autorius aptaria didžius politikos, kariuomenės ir verslo pasaulio lyderius, kurių gyvenimo ir darbo laimėjimai atskleidžia įvairius ryšio tarp beprotystės ir lyderystės aspektus: Tedą Turnerį, Winstoną Churchillį, Abrahamą Lincolną, Mahatmą Gandhi, Frankliną D. Rooseveltą, Johną F. Kennedy ir kt. Taip pat pateikia priešingus pavyzdžius – sveiko proto „normalių“ lyderių, kurie nuvylė per krizes: Richardą Nixoną, George’ą McClellaną, Neville’į Chamberlainą, George’ą Bushą ir Tony Blairą.

Ar šie pavyzdžiai nėra vien sutapimas ir istorinė keistenybė? Ar Hitlerio piktnaudžiavimas intraveniniais amfetaminais skatino maniakinę depresiją, kuri tiesiogine prasme sugriovė pasaulį? Ar egzistuoja nuoseklus psichologinis modelis, atskleidžiantis beprotystės ir lyderystės įtaką ir svarbą, kurį ignoravo tiek istorikai, tiek visuomenė? Knyga atsakys į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų.

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia atsakyti į klausimą: vienas iš iškilių pasaulio politikų sirgo depresija ir alkoholizmu, jam priklauso ir šis posakis: „Be šampano neišgyvenčiau. Pasiekęs pergalę esu jo vertas, o pralaimėjus man jo reikia.“ Kas šis politikas?

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. 

Atsakymas – be abejo, tai Winston Churchill. Knyga atitenka Giedriui Martišiui . Susisiekite su mumis knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius