Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min.lt konkursas: laimėkite knygą „Žvalgo mokinys. Degantis tiltas“

15min.lt ir leidykla „Nieko rimto“ skelbia konkursą: laimėkite fantasy žanro Johno Flanagano knygą paaugliams „Žvalgo mokinys. Degantis tiltas“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Nieko rimto“ nuotr.

Visame pasaulyje minias gerbėjų pritraukianti knygų serija prasidėjo nuo noro sudominti sūnų knygomis. Dabar Johno Flanagano serija „Žvalgo mokinys“ ne tik sudomina, bet ir tampa daugelio paauglių kultiniu kūriniu. Pirmoji šios serijos knyga „Žvalgo mokinys. Gorlano griuvėsiai“ šių metų vasarį pasirodė ir Lietuvoje.

Nors knyga priskiriama fantasy žanrui, iš tikrųjų magiškų dalykų čia nėra daug. Autorius, kurdamas personažų charakterius, rėmėsi realių žmonių portretais. Jokių magiškų galių veikėjams Johnas neįkvėpė. Kaip pats teigia, ši serija turi skatinti paauglius kliautis savo jėgomis ir išmone, tad personažai turi būti kuo žemiškesni, artimesni skaitytojui. Visi turi trūkumų, o „Žvalgo mokinys“ padeda suprasti, jog tereikia tuos trūkumus tinkamai panaudoti ir jie taps privalumais.

Vilio gyvenimas pasikeitė, kai žvalgas pasirinko jį savo mokiniu. Iš nepasitikinčio savimi paauglio jis pamažu virsta tikru herojumi. Ne tik tuo, kuris viską mato, girdi ir puikiai kaunasi. Vilis mokosi priimti teisingus sprendimus. Net jei dėl to tektų lįsti į didžiausią pavojų. 

Lietaus ir Nakties kalnų valdovas Morgaratas rengiasi puolimui. Jo siaubingi pėstininkai pastebėti Aralueno karalystės valdose. Gresia karas. Į miškinių rankas patenka slapti dokumentai, kur surašytas Morgarato puolimo planas. Ar žvalgai spės apsaugoti savo žemes? O gal tie dokumentai suklastoti? Žvalgo mokinio Vilio laukia ypatinga užduotis. Vargu ar jis pats nutuokia, kad yra slaptasis karalystės ginklas. Kad ir knygos įvykiai klostytųsi sklandžiai ir tikroviškai, rašydamas autorius braižo žemėlapius, piešia mažus eskizus, kurių pagalba visuomet žino, kur yra jo veikėjai. Skaitytojams yra pasiekiamas bendras visos serijos žemėlapis, kuriame jie gali atpažinti knygoje įvardijamas vietas ir sekti savo herojų keliais, taip geriau įsivaizduodami pasakojimo atmosferą.

Jūs galite laimėti šią knygą, atsakę į klausimą: koks Vilio mokytojo vardas?

Atsakymas - Holtas. Knyga atitenka Aušrinei Skėrytei. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius